Quins són els beneficis que aporta la iniciativa WIFI4EU als ciutadans

Aquí teniu un article sobre els beneficis i detalls del projecte de cara als ciutadans

Gràcies a la iniciativa WIFI4EU, els ciutadans i turistes dels municipis de la Unió Europea aviat podran gaudir d’una connexió wifi gratuïta en llocs públics. Els municipis poden sol·licitar el seu bo per cobrir els costos d’instal·lació i equipament de la xarxa wifi.

Beneficis WIFI4EU Ciutadans

Què és WIFI4EU?

WIFI4EU és una iniciativa dirigida per la Comissió Europea per portar connexions wifi públiques als municipis. Es pretén que l’estratègia pel mercat Únic Digital de la Comissió Europea porti connexions wifi públiques als municipis. Un dels objectius de l’estratègia pel mercat Únic Digital de la comissió Juncker és millorar la connectivitat en tota Europa. La iniciativa WIFI4EU és producte d’aquest objectiu. WIFI4EU vol crear una única xarxa wifi a tot Europa.

Utilitzar WIFI4EU

Una administració municipal pot sol·licitar un bo per valor de 15. 000 euros per cobrir cost d’equipament i instal·lació dels punts d’accés wifi. Si obté aquesta subvenció, el municipi crearà un punt d’accés WIFI4EU que funcionarà durant un període mínim de tres anys. Tots els veïns i turistes podran així tenir accés a internet de manera gratuïta.

WIFI4EU – Gratuït

WIFI4EU serà totalment gratuït, Les normes establertes per la comissió europea garantiran, que durant el període de compromís de tres anys, la xarxa WIFI4EU no podrà exigir remuneració econòmica, ni altres formes indirectes de pagament, a través de la publicitat o recollida de dades.

WIFI4EU – Connexió

La connexió a la xarxa WIFI4EU serà molt senzilla. La Comissió Europea ha establert que el nom de la xarxa (SSID) ha de ser “WIFI4EU” i que serà el mateix a tot arreu, sent així reconeixible a tot Europa. En el moment de connectar-se per primer cop a la xarxa wifi, l’usuari serà redirigit a una pàgina segura d’inici de sessió (portal captiu). Es podrà iniciar sessió amb un simple clic. Un cop connectat a la xarxa wifi, podrà començar a navegar gratuïtament. A més, els usuaris que és desconnectin i tornin a connectar dins un període de 12 hores, no hauran de tornar a iniciar sessió al portal.

Si sou un municipi subvencionat, podeu omplir el següent formulari i ens posarem en contacte amb vosaltres.

Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat