Bissen, Luxemburg. Nou capítol d’Històries d’èxit de WIFI4EU

WIFI4EU a Bissen, Luxemburg

Històries de WiFi4EU: una entrevista amb l’alcalde de Bissen, Luxemburg

La comuna de Bissen, situada al cantó de Mersch, al centre de Luxemburg, ha apropat la connectivitat als seus ciutadans adherint-se a la iniciativa WiFi4EU. Seguint els passos de la seva capital, Bissen vol que la gent es beneficiï de les nombroses oportunitats que ofereix la digitalització, inclòs tenir accés igualitari a la informació pública.

Es pot descriure com una ciutat d’oposats. Un petit paradís per als amants de la natura al cor de Luxemburg i també acull una de les fàbriques d’acer més grans del món. El paisatge bucòlic de la ciutat, destinació de molts campistes i excursionistes, complementa la seva constant necessitat d’innovar.

No és casualitat que la ciutat sigui un dels primers beneficiaris de Luxemburg del val WiFi4EU de 15.000 euros, entre un total de 30 municipis. Llançant el “Wi-Fi gratuït Bissen” el desembre del 2020, que comprèn 60 punts d’accés dispersos per diversos centres públics. La instal·lació garanteix que “podem oferir informació molt més ràpidament” del normal, va dir l’alcalde David Viaggi a l’equip de WiFi4EU. De fet, els ciutadans ja no estan obligats a esperar per sol·licitar papers, sinó que poden beneficiar-se de la comoditat d’un clic.

La xarxa WIFI4EU municipal

La decisió de Bissen de democratitzar la Wi-Fi arriba en un moment molt important. El Consell de Govern de Luxemburg no només ha aprovat recentment l’estratègia de govern electrònic del país per als propers cinc anys, posant l’administració electrònica al capdavant, la pandèmia COVID-19 també ha desencadenat una sensació d’urgència a l’hora de facilitar la comunicació entre persones i institucions públiques, ja que així com assegurar que els estàndards de connectivitat s’implementen a tot Europa.

Durant la nostra entrevista, el senyor Viaggi va destacar que convertir Bissen en un municipi digital és un petit pas important però necessari per igualar l’accés a parts essencials de la vida pública. Més que res, és aquest factor igualador el que fa que el Wi-Fi públic i gratuït sigui tan important per al seu municipi. Amb l’esperança que el negoci tornarà a la normalitat, l’alcalde Viaggi també va dir que espera que els ciutadans i els turistes gaudeixin plenament dels avantatges de la xarxa Wi-Fi aquest estiu. Quan se li va preguntar què vindrà en l’estratègia digital de Bissen per al futur proper, va dir que només podem esperar desenvolupaments més prometedors.

Podeu llegir l’article original aquí, o veure més històries d’èxit WIFI4EU

Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat