El 70% dels WISP ja utilitzen la tecnologia de Cambium Networks

El 70% dels “Wireless internet service providers” ja utilitzen “Wireless fabric” de Cambium Networks

El 70% dels WISP utilitzen Cambium NetworksLes solucions de PMP (Punt a multipunt) de Cambium Networks permeten actualitzar fàcilment les xarxes sense fils existents, també multiplicar per 4 el nombre d’usuaris de cada sector PMP i l’ampla de banda. Això ha fet que el 70% de WISP’s utilitzin la tecnologia de Cambium Networks.

Parlant de xifres, més de 500.000 usuaris Espanyols accedeixen a internet utilitzant una connexió sense fils. Més del 40% d’aquests utilitzen la tecnologia de Cambium Networks, líder en solucions de fibra aèria. Cambium espera tancar aquest 2019 aconseguint una penetració al mercat de WISP del 70%, on operen més de 300 operadors.

El mercat WISP està experimentant un creixement exponencial gràcies als avenços tècnics de l’anomenada “Fibra aèria”. Aquesta permet oferir amples de banda d’inclús més de 100Mb, amb uns costos d’implementació molt més baixos que la Fibra òptica, en zones on aquesta tardarà uns quants anys a arribar. Aquest creixement es deu a la gran quantitat de migracions en els dos últims anys a xarxes WISP de Cambium.

Aquest creixement es veu impulsat, entre d’altres, per dues iniciatives Europees. La primera l’Agenda Digital, que té com a principal objectiu establir un accés universal a internet en la UE per l’any 2020, data en la qual el 100% dels ciutadans de la Unió Europea ha de tenir accés a internet de com a mínim 30Mb, i el 50% més de 100Mb. Per altra part el projecte WIFI4EU estableix pel 2020, l’obligatorietat que tots els espais públics europeus ofereixin WIFI gratuït i de qualitat.

Per a més informació sobre WIFI4EU, contacta amb nosaltres aquí

Font: Economiadehoy.es

Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat