Els 8 grans beneficis de WIFI4EU per als ciutadans

El 15 de maig s'obre la convocatòria de candidatures.

El 15 de maig s’obre la convocatòria de candidatures.

WIFI4EU, la iniciativa de la Comissió Europea per dotar de wifi gratuït, segur i de qualitat a tots els espais públics de la Unió Europea, està guanyant notorietat en les darreres setmanes. Més de 14.400 ajuntaments arreu del continent optaran a un bo de 15.000 € que pretén subvencionar la instal·lació de les infraestructures necessàries per oferir aquest servei.

Tota aquesta informació ja la sabem però, quins són els beneficis reals per als ciutadans que accedeixin a una xarxa wifi pública subvencionada per la UE?

 1. Velocitat

  El requisit més important del projecte és el de dotar als espais públics d’una connectivitat superior a la que es dóna en un wifi públic estàndard.

 2. Seguretat

  Accedir a un portal WIFI4EU garanteix un accés segur a internet on es descarten amenaces com la infecció de dispositius o el robatori de dades personals o bancàries.

 3. Gratuït

  El registre d’usuari serà 100% gratuït i no es requerirà informació financera de cap tipus més enllà de les dades personals bàsiques.

 4. Sense publicitat

  Un dels requisits bàsics és l’absència total de contingut comercial. Podràs gaudir d’una connectivitat lliure de ‘spam’.

 5. Xarxa europea

  Un cop registrat al portal WIFI4EU, podràs utilitzar el teu nom d’usuari i contrasenya a totes les xarxes WIFI4EU del continent.

 6. Sense discriminacions

  Un dels trets principals d’aquesta iniciativa és un accés a internet completament obert a tothom, sense importar el país d’origen o els ingressos econòmics.

 7. Sostenibilitat

  Els ajuntaments estan obligats a mantenir el servei durant un mínim de 3 anys. Això garanteix un ús sostenible de la subvenció del projecte.

 8. Altres projectes i serveis

  La instal·lació d’una xarxa wifi pública de qualitat obre un ventall de possibilitats a la creació de nous projectes o serveis dins el teu municipi.

Prepara una proposta per al teu ajuntament.

Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat