Entrevista amb el tinent a alcalde de Bubbiano, Itàlia

Situat a la riba esquerra del Ticino, a uns 20 quilòmetres al sud-oest de Milà, hi ha el municipi de Bubbiano. Aquest és un dels primers guanyadors del val de 15. 000 euros WiFi4EU per instal·lar la xarxa. L’equip de WiFi4EU va parlar amb Alessandro Torrini per conèixer el procés d’instal·lació, les expectatives i les perspectives de futur.Bubbiano, Italy

Quan se li va preguntar per què ha decidit sol·licitar una de les subvencions, Torrini no va tenir cap dubte: La iniciativa WIFI4EU s’adapta perfectament a les necessitats de Bubbiano. Donant a aquest la possibilitat d’instal·lar WiFi gratuït per a ciutadans i visitants a les zones públiques. “A més, un dels punts forts d’aquesta iniciativa és que la preparació és molt senzilla” ha afegit Torrini. “Un cop complets tots els requisits, només cal esperar que s’obri la convocatòria”.

El procés d’instal·lació per al municipi de Bubbiano promet ser senzill. El val de WiFi4EU és compatible amb el procediment d’assignació directa previst per la legislació italiana i, per tant, el municipi va poder seleccionar fàcilment l’empresa instal·ladora de confiança. Seguidament i amb l’ajuda i l’experiència de l’empresa, el municipi ha instal·lat amb èxit 12 punts vius al territori, 10 a l’exterior i 2 d’interiors. Els punts d’accés es troben en espais públics clau, com ara parcs, places, la biblioteca i l’ajuntament. Pel que fa al val de 15.000 euros, ha permès que el petit municipi cobreixi la major part del seu territori, convertint-se en la “connexió més ràpida disponible al municipi”, va especificar el segon tinent a alcalde.

Les notícies sobre la nova xarxa WiFi4EU van ser ben rebudes pels ciutadans de Bubbiano. Tal com va explicar el segon tinent a alcalde, “és una font d’orgull; els ciutadans es van adonar per primera vegada del que és la Unió Europea”. Aquest municipi, guanyador en la primera convocatòria WiFi4EU, té prop de 2.400 persones i normalment resulta difícil complir els requisits de dimensió de les subvencions i les convocatòries de la UE. “Amb WiFi4EU, veiem una acció concreta de la Unió Europea al nostre territori.  “Iniciatives com aquesta, demostren que la UE també compta amb els petits municipis”.

Article Orignial: Wifi4eu.eu

Per acabar, si heu sigut un dels municipis subvencionats, tant sigui en la primera com en la segona convocatòria, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres aquí.

Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat