Històries de WiFi4EU: una entrevista amb l’alcalde de Litovel, Txèquia

Històries WIFI4EU

Litovel, un dels 312 municipis que ha utilitzat un val WiFi4EU a Txèquia. Demostrant una gran dedicació a l’estratègia recentment aprovada del país per a la transformació digital (amb el nom de Digitální Česko, Digital Txèquia)

Coneguda per la seva rica història, llargues pistes ciclistes i reconeguda cerveseria, Litovel és una localitat que atrau turistes amb diferents interessos de tota Europa. Travessats pels sis ramals del riu Morava, molts es refereixen a la ciutat com la “Venècia morava”. Així comença un nou capítol d’Històries WIFI4EU.

La Xarxa WIFI4EU

Acostumat a un flux constant de visitants que necessiten connectar-se per buscar llocs al mapa o per trobar informació, el 14 de juny es va anunciar la instal·lació de punts d’accés WiFi4EU. Situats des de l’oficina d’informació turística, fins als museus, biblioteques, parcs infantils i centres culturals. Quan es va presentar a la iniciativa de la Comissió, Litovel no només buscava atraure nous estrangers. Més que res, la seva participació en el projecte WiFi4EU es va originar en l’esperança d’establir una relació més eficient entre municipi i habitants. “Volem acostar-nos als nostres ciutadans i facilitar-los un accés més fàcil a l’administració pública”, va dir l’alcalde Viktor Kohout a l’equip WiFi4EU. Mitjançant la millora de la connectivitat gratuïta, es vol garantir un govern electrònic en funcionament, que s’ha convertit en una prioritat del país. “Esperem que un millor accés a Internet ens ajudi a donar suport a nous projectes públics digitals en el futur”, ens va dir.

Conclusions

La iniciativa de Litovel demostra que l’augment de la digitalització i l’eficiència pública poden anar de la mà de la facilitat d’ús: que tenir una administració pública digital forta no només depèn del volum de serveis en línia, sinó també de la seva qualitat i de l’atenció prestada a les necessitats dels ciutadans. La dedicació i la perseverança d’aquests esforços locals són alguns exemples fonamentals del progrés digital gradual de Txèquia en els darrers anys. El país ha demostrat una millora constant en la puntuació de l’informe DESI (Índex digital d’economia i societat): ara ocupa el lloc 17 dels 28 països europeus, Txèquia té el potencial de continuar desenvolupant-se en el camp digital.

Article original aquí, o llegiu més històries d’èxit d’implementació de xarxes WIFI4EU.

Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat