La UE subvenciona una WiFi pública a 167 ajuntaments catalans

La UE subvenciona més de 100 municipis catalansLa Unió Europea ha subvencionat amb 2. 505. 000 d’euros un total de 167 ajuntaments catalans, en les tres primeres convocatòries de WIFI4EU. Una iniciativa en la qual Cambium Networks hi ha col·laborat activament.

Catalunya ha sigut la Comunitat que ha aconseguit un major nombre d’ajudes, gràcies a la major proactivitat i rapidesa dels seus municipis. Aquestes ajudes s’assignaven als més ràpids en sol·licitar-les, i el 98% es van sol·licitar en els primers 60 segons. En la primera convocatòria, 44 ajuntaments catalans en van aconseguir, en la segona 108 i la tercera 15. En el total espanyol, 876 ajuntaments han aconseguit una subvenció en alguna de les tres convocatòries. L’objectiu de WIFI4EU és que qualsevol espai públic ofereixi wifi de qualitat i gratuït. En paral·lel, en 2020 i d’acord amb els objectius de l’agenda digital, tots els europeus, visquin on visquin, han de tenir accés a internet de qualitat.

Durant les diferents convocatòries, Cambium Networks líder global en solucions de fibra aèria i WiFi avançat, han ajudat als municipis espanyols a beneficiar-se d’aquestes ajudes desenvolupant diferents iniciatives informatives. Per Javier Gómez, director de Cambium Networks d’Iberia i del Mediterrani: “El balanç no pot ser més positiu, i avui 876 ajuntaments espanyols, en la majoria petites poblacions, estan millor connectades, el que suposa més qualitat de vida, més serveis, més oportunitats de desenvolupament, i millor cohesió social i territorial. Els ajuntaments adjudicataris, hauran de comprometre’s a mantenir aquests punts en funcionament durant un mínim de tres anys. I garantint durant aquest període una velocitat de connexió de com a mínim 30 megas.

El projecte Constituirà una xarxa única a nivell europeu, d’ús senzill pels ciutadans, de manera que puguin connectar-se a aquesta a qualsevol país. Sempre i quan en aquest hi trobin una zona habilitada WIFI4EU.

Article original: tecnonews.com

Sou un dels ajuntaments catalans subvencionats pel projecte? contacteu amb nosaltres aquí per a qualsevol dubte

 

Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat