Pula, Croàcia: Nou capítol de WIFI4EU Històries

Pula WIFI4EU Històries

Pula va ser un dels municipis subvencionats en la primera convocatòria el Novembre del 2018. L’equip de WIFI4EU ha parlat amb el director d’estratègia digital Dražen Stepanov per saber més sobre quins plans tenien per integrar la xarxa amb el dia a dia del municipi.

Situat al costat del mar Adriàtic, a l’extrem sud de la península Istriana, el municipi croat acull una gran quantitat d’edificis romans ben conservats, vins aromàtics i platges incontenibles. Curiós per saber més sobre com el Consell Local està integrant la connectivitat d’alta velocitat en la vida quotidiana del municipi, l’equip de WiFi4EU va parlar amb l’oficial digital de Pula, Dražen Stepanov. Aquesta es troba entre els orgullosos guanyadors de la primera convocatòria WiFi4EU, el novembre de 2018. Fins ara, 438 municipis croats han aconseguit una subvenció, és a dir, el 79% de les entitats elegibles del país han estat subvencionades. La iniciativa gaudeix d’un gran èxit a tot el país. També gràcies al departament de cooperació internacional i polítiques europees, que fa un seguiment constant de les ofertes i notícies. 

Conscient de les necessitats de connectivitat dels seus ciutadans, el municipi ja disposa d’una xarxa wifi pública gratuïta anomenada PulaFreeAir. Els punts d’accés abastaven àrees turístiques, instal·lacions esportives i fins i tot autobusos públics. Això, però, no era suficient per satisfer el nombre creixent de dispositius que es connecten a la WIFI. “Com que la ciutat de Pula ja tenia un sistema d’internet gratuït al centre de la ciutat, el nostre desig era ampliar la cobertura a les ubicacions amb el major nombre de beneficiaris potencials i fer la connexió encara més segura i més estable”, va explicar Stepanov.

La xarxa WIFI4EU

La xarxa WiFi4EU, composta per 14 punts d’accés, va ser llançada oficialment el 9 de setembre de 2019. Els ciutadans i turistes van ser informats a través de comunicats de premsa i mitjans socials i des de llavors han proporcionat comentaris molt positius. “La vida sense Internet avui és gairebé impensable. Per tant, el nostre paper com a govern és oferir als visitants i integrants de la nostra ciutat, aquest servei de connectivitat en qualsevol moment. “

L’augment de la cobertura és també crucial per permetre als ciutadans aprofitar al màxim els serveis digitals desenvolupats per la ciutat. El 2007, el municipi va ser pioner en la implantació de serveis d’administració electrònica en la tasca diària de l’administració de la ciutat. Això va suposar retallades en la burocràcia, reducció dels temps de tramitació administrativa. També un estalvi significatiu de diners i temps tant per als ciutadans com per al municipi. “Des d’aleshores, el sistema s’ha actualitzat constantment amb noves solucions innovadores”, va afegir Stepanov, explicant com serveis com la factura electrònica, les consultes electròniques, el pressupost electrònic i el jardí electrònic formen part de la vida quotidiana dels ciutadans de Pula. Per als turistes del municipi s’ha desenvolupat l’aplicació Pula al palmell de la mà, que ofereix informació sobre la ciutat d’una forma senzilla i interactiva. 

La ciutat vol assegurar una connectivitat d’alta qualitat amb els seus ciutadans alhora que inverteixen en nous serveis i una solució intel·ligent. Gràcies a esquemes de finançament com WiFi4EU, “Pula ha avançat significativament en termes de desenvolupament cultural, econòmic, turístic i social”. Segons ha comentat feliçment Stepanov, que té ganes de compartir l’experiència del municipi amb altres municipis d’Europa.

Font original: wifi4eu.eu

Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat