Ladenburg, Alemanya: Capítol de WIFI4EU històries

Ladenburg

Aquest cop l’equip de WIFI4EU s’ha reunit amb l’alcalde de Ladenburg per parlar sobre com han aprofitat la subvenció del projecte.

El municipi alemany de Ladenburg està arrelat a la història tot mirant el futur de la connectivitat digital. L’equip de WiFi4EU es va reunir amb l’alcalde Stefan Schmutz per parlar dels plans per canalitzar el val de 15. 000 euros cap a serveis digitals innovadors que promoguin l’oferta cultural de la ciutat.

L’origen del municipi es remunta a l’època cèltica i romana, quan va obtenir la condició de ciutat sota l’emperador Trajà. Els milers d’anys d’història es reflecteixen en l’oferta diversa d’esdeveniments culturals i socials del municipi. Gràcies al bo de 15.000 euros obtingut durant la segona convocatòria, l’alcalde Schmutz té previst desenvolupar serveis digitals innovadors per permetre als ciutadans i turistes gaudir plenament de l’oferta cultural de la ciutat.

Després d’una consulta amb els ciutadans, es va decidir instal·lar 9 punts d’exterior i 2 d’interior. Els punts d’accés WiFi4EU es troben en les zones del municipi més poblades, especialment per joves. “Vam llançar la xarxa el juliol del 2019 durant una tarda assolellada”, va dir l’alcalde, “ens hem esforçat molt a fer-ho realitat el més aviat possible”. Els ciutadans han estat informats del llançament de la xarxa no només mitjançant diaris locals i mitjans socials, sinó també mitjançant l’aplicació del municipi.

L’aplicació, anomenada “Ladenburg Audioguide”, ofereix una visió general del que ha d’oferir el municipi. “Per exemple, si la gent necessita reservar una cita, pot triar data i hora mitjançant el servei en línia i evitar així esperar seguides”

Com s’ha rebut aquesta subvenció al municipi?

Els ciutadans del municipi han respost positivament a la creació de serveis digitals i accés gratuït a Internet i ara demanen més punts d’entrada al voltant de Ladenburg. WiFi4EU també permet que la Unió Europea s’apropi més als ciutadans europeus: “és un pas petit, però és important”, va comentar Schmutz.

Després de sol·licitar la subvenció, l’alcalde s’ha posat en contacte amb diversos municipis veïns, per saber més sobre el funcionament del programa. En l’hàbil d’animar a altres municipis a presentar la seva candidatura, l’alcalde Schmutz és un membre actiu de la comunitat WiFi4EU. “Ens permet aprendre els uns dels altres. És un bon suport, si no sabeu com iniciar o implementar WiFi4EU”, ha conclòs.

Article original: wifi4eu.eu

Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat