Maardu, Estònia: Nou capítol de WIFI4EU Històries

WIFI4EU Maardu

L’equip de WIFI4EU s’ha desplaçat fins a Estònia, per parlar amb el cap de relacions públiques de Maardu sobre la subvenció. Aquest municipi és un dels primers guanyadors de la segona convocatòria en completar la implementació de la xarxa.

Jelena Katsuba, cap del departament de relacions públiques, ens ha explicat més sobre els plans del municipi per millorar l’oferta de serveis electrònics perquè els ciutadans “gaudeixin plenament dels avantatges de tenir internet a tot arreu”. Quan se li va preguntar per què Maardu ha decidit participar en la iniciativa WiFi4EU, Jelena Katsuba va explicar: WIFI4EU és “una oportunitat única per crear millors vincles entre els governs locals i les persones que viuen a la nostra ciutat. Una oportunitat per potenciar realment la nostra comunitat amb millors serveis”. 

El municipi va decidir sol·licitar una subvenció WiFi4EU durant la primera convocatòria, però no va tenir èxit. Tenint la connectivitat com la màxima prioritat del municipi, el Consell Local va decidir sol·licitar de nou en la segona convocatòria l’abril del 2019, on va aconseguir guanyar-ne una. A finals de juny, el procés de contractació d’una empresa instal·ladora estava complet i, a finals d’estiu, la xarxa estava en funcionament.

El 12 de setembre, el municipi va organitzar un esdeveniment per llançar oficialment WiFi4EU, la primera xarxa wifi gratuïta pública a Maardu. Deu punts d’accés Wi-Fi s’han desplegat al parc públic de la ciutat. On hi tenen lloc grans esdeveniments públics i on els pares porten els nens a passejar i jugar. “És el millor lloc per a reunions de la comunitat local”, va explicar Katsuba. La decisió d’instal·lar els punts d’accés al parc es va “guiar pel desig de millorar la vida de les persones, de crear més vincles i oportunitats per a tothom”.

“El WIFI de Kellamäe Park és la primera xarxa WiFi pública de Maardu, que, sens dubte, és un pas important cap un e-Maardu més modern”. Va dir l’alcalde de Maardu, Vladimir Arhipov.

Maardu, que té prop de 15. 000 habitants, ja ofereix una àmplia gamma de serveis electrònics i té previst millorar-ne l’oferta. A Estònia, la majoria dels serveis governamentals s’ofereixen en línia i, per tant, la WiFi pública gratuïta és crucial per a la inclusió.

Jelena Katsuba vol animar a tots els municipis d’Europa a participar a WIFI4EU, encara que no tinguin èxit en les primeres convocatòries. “Realment crec que el projecte WiFi4EU és un gran exemple del valor principal implementat de la Unió Europea. Així, tothom es beneficia de la connectivitat”, va concloure.

Font: wifi4eu.eu

Podeu veure més casos d’èxit aquí.

Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat