Sant Antoni de Portmany, Eivissa: nou capítol de WIFI4EU Històries

sant antoni de PortmanySant Antoni de Portmany és un municipi eivissenc, famós per les postes de sol impressionants i per les àmplies activitats per descobrir. Carlota Reyners Fontana, cap de la Unitat de Polítiques de Comunicació Electrònica B. 1 de la DG CONNECT, es va reunir amb la consellera María García Riera per conèixer més a fons la seva experiència amb WiFi4EU.

Situat a la costa nord-oest d’Eivissa, Sant Antoni de Portmany és un municipi espanyol famós per les postes de sol impressionants i per les àmplies activitats per descobrir. Per obtenir més informació sobre l’experiència del municipi amb la iniciativa WiFi4EU, la cap de la unitat de la política de comunicacions electròniques B. 1 de la DG CONNECT, es va reunir amb la regidora de Serveis Generals, Contractació, Noves Tecnologies i Relacions Institucionals, María García Riera.

El segon municipi més gran d’Eivissa, Sant Antoni té molt a oferir a ciutadans i turistes de totes les edats durant tot l’any. Els punts d’accés donaran servei tant a platges, com a espais públics, camps de futbol,  Centre Social de Sant Rafel,… De fet, el municipi ha decidit centrar els esforços a equipar centres culturals i espais interiors, que són centres de vida pública. En aquests espais, la connexió Wi-Fi gratuïta beneficiara les associacions locals i reforçara així la comunitat local, donant a la ciutadania l’oportunitat de promoure les seves activitats durant tot l’any i permetre’ls adaptar-se més fàcilment a les “necessitats canviants entre l’hivern i l’estiu”, va explicar María García Riera.

Perquè van decidir formar part?

Va decidir registrar-se i sol·licitar una de les subvencions quan un municipi veí va suggerir el programa. La simplicitat del procés i la disponibilitat d’informació, ha convençut el municipi a formar part de WiFi4EU i ha animat a altres municipis a sol·licitar-los.

A banda d’equipar diversos punts de la ciutat amb connexió WIFI gratuïta i de qualitat, també ha apropat la UE als ciutadans. “WiFi4EU és una manera perquè els ciutadans puguin veure què pot fer Europa per ells”, va dir María García Riera. El regidor i l’altra membre del consell local ara estan desitjosos de difondre la paraula i animar a altres municipis a presentar-los, destacant com les illes es poden beneficiar de la iniciativa.

Font: www.wifi4eu.eu

Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat