Moltes zones d’Europa encara manquen de connexió de qualitat a internet

Moltes ciutats europees no gaudeixen de connexió de qualitatLa UE finançarà amb un total de 120. 000. 000 d’euros la instal·lació de xarxes wifi públiques perquè moltes d’aquestes zones puguin gaudir d’internet de qualitat

A Sos del Rey Católico, municipi saragossà de poc més de 500 habitants, la fibra òptica no arriba. A moltes zones o punts d’aquesta localitat turística, la falta de cobertura dificulta fins i tot enviar un Whatsapp. Aquesta localitat és un exemple de com, tot i que el desplegament d’Internet a marxes forçades, hi ha llocs on tenir connectivitat de qualitat no està per res garantida. La comissió Europea impulsa diferents iniciatives per eliminar aquestes creences, entre elles la de WIFI4EU. WIFI4EU té l’objectiu de dotar a tots els municipis europeus d’una connexió wifi pública, i ho fa proporcionant unes subvencions de 15. 000€. A Espanya Sos i un total de 243 municipis més ja han obtingut aquesta subvenció.

En la UE, un 20% de les cases encara no tenen accés a una connexió d’almenys 30 megabits per segon. Si parlem de Connexió ultraràpida, a través de fibra òptica, el percentatge puja al 70% (89% en zones no urbanes). Espanya és un dels països on les coses milloren amb més rapidesa, gràcies a la celeritat en el desplegament d’ample de banda. Tot i això la diferència en zones no urbanes segueix preocupant.

Tenir accés de xarxes de qualitat és imprescindible en termes de desenvolupament econòmic i social” asseguren fonts de la Comissió. Especialment, afegeixen que en àrees rurals, és imprescindible per frenar la despoblació.

Podeu llegir la notícia completa aquí: El País

Contacta amb nosaltres per a més informació sobre WIFI4EU aquí.

Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat