Parlem amb Pilar Conesa, pionera catalana en Smart Cities

Pilar Conesa

Pilar Conesa

Amb més de 20 anys d’experiència, Pilar Conesa compta amb un extens currículum dedicat al sector públic i privat.

Pilar Conesa és la comissària del Congrés Mundial “Smart City Expo” i directora general d’Anteverti. Entre els seus anys d’experiència hi destaquen el premi d’honor de la 23a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica i la seva col·laboració com a jurat als premis “Le Monde”.

El recorregut professional de Pilar Conesa la converteix en una de les principals veus del sector TIC públic i privat a Catalunya. Entre els temes tractats en l’entrevista no han faltat qüestions de gran interès com la transformació digital, la innovació en les empreses i les futures generacions TIC.

Transformació Digital

Segons Conesa, la transformació costa molt, tant en empreses privades com al mateix sector públic. Pel que fa al sector públic, Conesa destaca la transformació digital com a factor agilitzador i facilitador dels tràmits de l’administració pública. “La digitalització en el sector públic permet una filtració entre el personal necessari i el prescindible” afirma.

En l’àmbit de les PIMES, Conesa destaca el grau de dificultat extra que comporta la transformació digital en aquest tipus d’empreses. “Canviar les coses per fer-les diferents costa molt, i en PIMES, encara més”.

Innovació en les empreses

Conesa afirma que “facilitar la creativitat és molt important i alhora difícil en organitzacions grans”. Segons l’experta, facilitar la innovació requereix un lideratge i un canvi de cultura en les empreses grans.

“L’entorn i les eines utilitzades estan canviant” comenta. Per ella, l’adaptació als canvis és vital per mantenir la competitivitat de les empreses.

Les futures generacions

“Tinc una gran esperança dipositada en les noves generacions” destaca. Segons Conesa, “les empreses tenen una gran atracció de talent”. El desenvolupament econòmic futur depèn de les generacions de ‘natius digitals’. Aquesta generació té una nova cultura tecnològica incorporada.

Smart Cities i les seves utilitats

“És important entendre que el concepte ‘Smart City’ no només fa referència en l’ús de la tecnologia en espais públics” aclareix, per ella, el concepte ‘Smart City’ significa “la manera com s’aplica la tecnologia per tenir un millor ús dels serveis”.

Entre el futur de les ciutats Conesa té clar que les ‘Smart Cities’ “han de tenir un menor consum d’energia que l’actual i han de facilitar una millor utilització dels espais públics”.

No et perdis l’entrevista completa

Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat