Requisits que han de complir els portals captius de WIFI4EU

requisits portal captiu WIFI4EUAquests són els requisits que els municipis han de garantir que compleix el portal captiu de la seva xarxa WIFI4EU municipal

Un portal captiu és el portal on es redirigeixen els usuaris just abans de començar a utilitzar les xarxes. En aquest cas els municipis són els encarregats de garantir que aquests requisits és compleixin en la seva xarxa WIFI4EU.

 • Per la interfase amb els usuaris, la xarxa WIFI4EU amb el SSID “WIFI4EU” s’utilitzarà un portal captiu HTTPS. Per evitar la reaparició d’aquest cada reconnexió, el portal tindrà un període de reconeixement automàtic dels usuaris connectats anteriorment. Aquest període es restablirà cada dia a les 00:00 hores, o almenys es configurarà per una duració màxima de 12 hores.
 • Pel que fa al nom del domini associat al portal HTTPS serà clàssic (no IDN) i serà compost per caràcters de la “a” a la “z”, dígits del 0 al 9 i el guió (-).
 • En quant a la visibilitat, el portal inclourà la identitat visual de WIFI4EU amb certs requisits:
  • Hi haurà la icona d’identitat visual al portal captiu
  • No s’haurà de fer “scroll” per poder llegir-ho
  • Estarà a una mida adequada (ni molt petit ni molt gran)
 • Portarà inclòs un fragment de codi comptador (tracking snippet) que permetrà a l’Agència supervisar a distància la xarxa “WIFI4EU”. La guia d’instal·lació de l’snippet està disponible aquí. Aquest fragment de codi, no recopilarà dades personals, servirà per contar el nombre d’usuaris que es connecten a la xarxa.
 • Inclourà un avís d’exempció de responsabilitat que informarà clarament als usuaris de WIFI4EU que és una xarxa oberta al públic

Si estàs interessat en el projecte, podeu omplir el següent formulari i ens posarem en contacte amb vosaltres.

Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat