Romania, una nova història de WIFI4EU a Cluj-Napoca

Cluj-Napoca, Romania, és un dels quasi 700 municipis romanesos subvencionats per WIFI4EU

Romania WIFI4EU

El municipi de Cluj-Napoca, Romania, es troba entre els 682 beneficiaris romanesos de WiFi4EU. La subvenció es va utilitzar per oferir connectivitat gratuïta a ciutadans i visitants. Amb l’objectiu de desenvolupar serveis electrònics capaços de millorar la qualitat de vida a la ciutat.


La segona ciutat més gran de Romania, és un municipi captivador situat al cor de la regió històrica de Transsilvània. La ciutat, famosa pel seu entorn multicultural i per la seva vida nocturna efervescent, va obtenir el títol de “Capital juvenil europea” el 2015 i des de llavors ha guanyat el seu lloc com a centre europeu cultural i d’innovació. El municipi es compromet ara a assegurar l’accés a la connectivitat i a proporcionar serveis a locals i visitants.

Buscant conèixer més sobre el paper de la connectivitat a la ciutat, l’equip de WiFi4EU va parlar amb Oana Buzatu, portaveu de l’ajuntament i Marcel Ielcean, cap d’informàtica i estratègies digitals. Cluj-Napoca és un dels 682 municipis romanesos amb un val de WiFi4EU de 15. 000 euros, que és un complement perfecte al pla del municipi per millorar la qualitat de vida. “La ciutat té una estratègia de desenvolupament centrada a augmentar la qualitat de vida dels ciutadans. Per això tots els projectes que ens permeten augmentar l’accés a la connectivitat, la col·laboració, l’intercanvi i l’aprenentatge es consideren importants i en l’esperit dels objectius estratègics de la ciutat ”, va explicar Buzatu.

Instal·lació WIFI4EU

Després de la instal·lació de la xarxa i de l’anunci oficial per part de les autoritats, el feedback positiu de la població ha estat aclaparador. Segons Buzatu, “la comunitat de Cluj-Napoca està molt connectada i, un cop funcionant els punts d’accés wifi, vam tenir molta acceptació per part del públic”. Turistes i visitants agraeixen l’oferta de connectivitat gratuïta a la zona i el Consell Local té l’esperança que aquest entusiasme sensibilitzi sobre els altres projectes finançats actualment per la Unió Europea.

Gràcies al bo WiFi4EU, s’han instal·lat 18 punts d’accés a tota la ciutat, als parcs públics i als principals paisatges. Pel que fa als punts d’accés,proporcionen connectivitat no només als visitants, sinó també als locals que no poden accedir a Internet. Tal com va explicar Buzatu, “aquesta oportunitat resol el problema de l’accessibilitat per a moltes persones creant un context inclusiu per als habitants. Al mateix temps, un cop garantida l’accessibilitat, ens podem centrar en diversificar les formes en què els ciutadans accedeixen als serveis públics i ja hem iniciat una política de transformació digital ”. Cluj-Napoca s’ha posat en marxa en el desenvolupament de serveis digitals i els passos adequats per convertir-se en una comunitat intel·ligent.

Font original: WIFI4EU.eu heu obtingut una subvenció WIFI4EU? poseu-vos en contacte amb nosaltres aquí

Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat