Històries WIFI4EU: entrevista amb el director d’estratègia digital de Nouméa

Capital de la Nova Caledònia, el municipi de Nouméa està situat en una península de badies i turons al mig de l’oceà Pacífic. Per obtenir més informació sobre com el municipi planteja utilitzar el bo, l’equip de WIFI4EU va parlar amb Othman Joumady, el punt de contacte de polítiques digitals.

A banda del ric patrimoni natural i la impressionant biodiversitat, Nouméa brilla a través de la seva arquitectura, la cuina i el panorama turístic. La subvenció de 15. 000 euros de WiFi4EU és un complement perfecte al pla per millorar el servei de turisme i serveis digitals ampliant la xarxa actual. També, és una destinació turística en ràpid creixement per a excursionistes i aficionats als esports nàutics de totes les edats. Per obtenir informació sobre com el municipi utilitzarà la subvenció, l’equip WiFi4EU va parlar amb Othman Joumady, el punt de contacte de Nouméa per a polítiques digitals.

Per altra banda, el municipi  ja disposa de 28 punts d’accés gratuïts. Aquests van ser part d’un projecte que pretén portar accés gratuït a internet a tot el territori. El senyor Joumady va revelar que, gràcies al val WiFi4EU, la xarxa local s’està actualitzant i aviat començaran a funcionar nous punts en espais socioculturals municipals claus, com ara museus i biblioteques locals. En la seva sol·licitud, el Consell Local de Nouméa va veure el potencial del paper de WiFi4EU com a catalitzador per reduir la fractura digital. Amb aquesta subvenció es podia complementar la infraestructura de xarxa existent del municipi i oferir una connexió per al nombre creixent de turistes. Amb el val ara a remolc després de la primera trucada, Nouméa busca convertir aquest potencial en realitat sobre el terreny.

Convertir-se en una ciutat intel·ligent

Per començar a convertir-se en una comunitat intel·ligent, el 2018 Nouméa va presentar “Simply City”. És una aplicació gratuïta per a mòbils destinada a residents i visitants allotjats a la ciutat. Aquesta, proporciona informació i actualitzacions integrades útils en temps real sobre esdeveniments culturals, transport públic i horaris dels comerços.

Per últim, desenvolupament de la xarxa Wi-Fi gratuïta que ha estat possible per WiFi4EU permetrà serveis més innovadors a la línia de Simply City i molt més, va explicar Othman Joumady, satisfet i feliç de formar part del programa WiFi4EU.

Notícia original: WIFI4EU.EU

Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat