Històries WIFI4EU: Entrevista al director d’estratègia digital d’Upplands-Bro

Upplands-Bro va ser subvencionat amb 15.000 euros per instal·lar una xarxa WIFI pública i de qualitat al municipi.

Situat al cor de la vall de Mälaren, Upplands-Bro és un municipi suec famós pels seus paisatges naturals pintorescs. Aquesta localitat acumula 130 quilòmetres de costa del llac Mälaren i un arxipèlag d’unes 50 illes. A més, ofereix riques oportunitats d’oci actiu i ara vol afegir una dimensió digital a la seva oferta.

L’equip de WiFi4EU va parlar amb Mattias Rindefors, punt de contacte de digital. Es va parlar dels plans d’Upplands-Bro d’implementar la xarxa WiFi4EU en el marc de la seva estratègia digital.

Amb quasi 30. 000 habitants, Upplands-Bro es troba entre els 20 municipis suecs que van aconseguir una subvenció en el marc de la primera convocatòria del programa WiFi4EU, que va tenir lloc el novembre de 2018. Segons Rindefors, la iniciativa WiFi4EU complementa bé l’estratègia digital del municipi promovent lliure accés a internet als ciutadans en llocs públics. “La digitalització és una qüestió prioritària de la nostra agenda política, de manera que el projecte hi encaixa a la perfecció. Des d’una perspectiva ciutadana, volem que tothom tingui l’oportunitat de connectar-se a Wi-Fi d’alta velocitat independentment de l’edat, el treball, l’experiència tècnica o l’estat socioeconòmic”. A finals d’any, el municipi llançarà un projecte de servei electrònic que oferirà serveis altament digitalitzats als ciutadans. “WiFi4EU realment va de la mà de tot el nostre projecte de digitalització”.

Distribució dels Punts d’accés

Inicialment, els punts s’anaven a col·locar al centre de la localitat, però després d’estudiar-ho bé, es va decidir instal·lar-ho als voltants, per així, poder arribar a més gent. Els punts d’accés interiors s’han col·locat a centres comunitaris, biblioteques, cafeteries, pavellons, … Mentre que els exteriors s’han fet servir per estacions d’autobusos i trens, places, …  Pel que fa a la distribució, es va basar en la demanda de la població.

Ara que la xarxa WiFI4EU està en funcionament, Upplands-Bro té ganes de difondre les notícies. “Estem encantats de ser un exemple de WIFI4EU a Suècia i estem contents d’ajudar a altres municipis compartint les nostres experiències”

En el cas que vulgueu consultar altres casos d’èxit d’implantació de xarxes WIFI4EU, feu clic aquí

Article original: WIFI4EU.EU

Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat