Akranes, municipi islandès subvencionat per WIFI4EU

Akranes

Akranes és un orgullós municipi islandès subvencionat en la primera convocatòria de WIFI4EU. Ara, l’equip del projecte s’ha desplaçat al municipi per saber-ne més, quins són els seus plans, i com s’ha rebut pels ciutadans.

La subvenció, per valor de 15.000 euros, s’utilitzarà per instal·lar equips Wifi en espais públics que encara no estiguin equipats amb Wi-Fi gratuïta. Al municipi islandès, la xarxa finançada per la Comissió Europea es va inaugurar el 15 d’agost de 2020. Tot i això no es va poder fer la inauguració de llançament adequada a causa de les restriccions del COVID-19. No obstant això, els residents van mostrar entusiasme per la xarxa que cobreix espais interiors i exteriors a la zona del municipi. A l’hora d’escollir la ubicació dels punts, el Consell Local es va centrar en les necessitats dels residents i visitants: “Els llocs són públics i cobreixen les nostres principals atraccions turístiques, museus i instal·lacions esportives”, va explicar l’alcalde Þráinsson. Gràcies a WIFI4EU, el Museu Folklòric d’Akranes, el centre cultural del municipi ara està equipat amb connectivitat pública gratuïta.

Què ha significat la subvenció WIFI4EU a Akranes?

La iniciativa WiFi4EU és el complement perfecte al pla digital d’Akranes, que posa èmfasi en l’accessibilitat dels serveis digitals. De fet, el Consell Local ha estat treballant en el desenvolupament d’eines que es puguin accedir fàcilment a través de la xarxa WiFi4EU. Segons ha explicat l’alcalde, “el municipi treballa en l’augment dels serveis electrònics. La millora de l’accés a Internet gratuït farà que els nostres serveis siguin més accessibles per als nostres residents i hostes, de manera que WIFI4EU s’adapta bé al nostre pla ”. L’accés gratuït a Internet també juga un paper important en la modernització del sector turístic. WIFI4EU no només permet als visitants utilitzar les xarxes socials i compartir la seva experiència a Akranes sense preocupar-se de les tarifes de roaming, sinó que la xarxa gratuïta també obre oportunitats per a la creació de serveis com ara visites guiades virtuals, o altres serveis que s’ofereixen al ciutadà.

Per a més informació, podeu llegir l’article original aquí, o consultar més històries d’exit d’implementació de xarxes WIFI4EU

Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat