Aspectes sobre la identificació dels usuaris a la xarxa WIFI4EU

Aspectes sobre la identificació dels usuaris a les xarxes WIFI4EU

Aspectes Identificació usuaris WIFI4EUL’objectiu de WIFI4EU és que tothom pugui accedir a una connexió a internet de qualitat i gratuïta. Així doncs, aquestes xarxes han d’oferir l’accés a elles amb un simple “Click to connect”. No obstant això, els municipis que estan obligats per llei a demanar més dades sobre l’usuari poden fer-ho. Si per altra banda aquestes obligacions no existeixen, s’ha d’aplicar el funcionament d’un sol clic per connectar. Altres aspectes importants sobre el registre d’usuari és també qui és el responsable del comportament d’aquests.

En la primera fase del projecte, els responsables són els municipis en si. En una segona fase però, es vol fer un únic sistema d’identificació dels usuaris a nivell Europeu, els aspectes tècnics d’aquesta segona, però, encara no estan definits.

El SSID de la xarxa ha de ser “WIFI4EU”, tal com posa a l’annex 1 del conveni de subvenció. A part d’aquest, el municipi pot crear un altre SSID paral·lel d’ús privat per a l’ajuntament, o d’altres institucions públiques. En cap cas, cap dels SSID’s paral·lels que es difundeixin, pot afectar el rendiment del SSID “WIFI4EU” principal.

Un cop els usuaris seleccionin la xarxa dins dels seus dispositius, se’ls obrirà un portal captiu segur al navegador, aquest no pot incluir publicitat de cap classe.

Podeu trobar més informació a la pàgina de Preguntes Frequents, o contactar amb nosaltres aquí

Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat