WIFI4EU i els beneficis que aporta als municipis subvencionats

Beneficis WIFI4EU MunicipisSi representes a un municipi i t’interessa el projecte WIFI4EU, aquí tens tota la informació important a saber.

Com a municipi dins la Unió Europea, podeu ser elegits per a rebre una subvenció per part de la iniciativa WIFI4EU. Aquestes equivalen a 15.000 euros cada una, i serviran per dotar el vostre municipi d’una xarxa wifi pública i de qualitat.

Com Funciona?

La iniciativa WIFI4EU està oberta a municipis i associacions formades per municipis. A continuació teniu la llista de municipis/entitats elegibles per rebre una de les subvencions (https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/list-eligible-entities-wifi4eus-first-call)

Un cop el municipi obté la subvenció, és gratuïta la instal·lació de punts d’accés WIFI4EU a qualsevol lloc públic d’aquest: Ajuntament, biblioteques públiques, centres de salut, museus, places, parcs, …

Totes les subvencions equivalen als 15.000 euros per municipi, i cobriran els costos d’equipament i instal·lació, mentre que el beneficiari es farà responsable dels costos de connectivitat i manteniment durant 3 anys.

Els municipis que reben la subvenció són lliures d’instal·lar els punts d’accés WIFI4EU on creguin convenient (sempre que siguin llocs públics). També poden utilitzar la subvenció per finançar projectes wifi de més valor.

Selecció de municipis subvencionats

Les subvencions s’assignen per ordre d’arribada (First come, first served). Per assegurar un equilibri geogràfic, cada país que participi en aquesta iniciativa, rebrà un mínim de 15 bons.

Les convocatòries

La convocatòria del Novembre del 2018 va ser la primera de 4 previstes per aquests 2 anys. S’espera repartir un total d’entre 6.000/8.000 subvencions WIFI4EU abans de l’any 2020.

Com participar

La participació del vostre municipi a WIFI4EU és una tasca senzilla. Només heu de registrar el vostre municipi en el portal online de WIFI4EU, proporcionant els següents documents:

  • El formulari de compliment de la “Prova del consentiment”, acompanyada d’una còpia del passaport o del document d’identitat del representant legal/alcalde/responsable del municipi
  • La còpia de l’acta de nomenament o d’un altre document que acrediti que el representant legal (alcalde/responsable del municipi) representa legalment el municipi

Un cop fet aquest registre, caldrà esperar a les convocatòries (fetes aproximadament cada 6 mesos). Per obtenir una de les subvencions, serà un simple clic al botó d’obtenir les subvencions. En cas de no ser subvencionat, podreu intentar-ho a les següents convocatòries.

Podeu posar-vos en contacte amb nosaltres per a qualsevol dubte o pregunta sobre el tema aquí

Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat