Bydgoszcz, Polònia: Nova història d’èxit WIFI4EU

Bydgoszcz, Polònia

L’equip de WIFI4EU s’ha desplaçat a Bydgoszcz, un municipi de Polònia, per parlar sobre com aplicaran la subvenció al municipi.

Els 15.000 euros han permès que el municipi de Bydgoszcz pugui renovar la seva xarxa WIFI pública. La xarxa wifi municipal de la qual disposava, no els permetia complir amb els plans de millora dels eServeis. Però amb aquest projecte, han pogut millorar la comunicació entre el municipi i els ciutadans o visitants.

El municipi és un important centre cultural, industrial i educatiu, situat al nord de Polònia. Entre els rius Brda i Vistula, els diversos dissenys arquitectònics i l’escenari musical únic, atrauen turistes durant tot l’any. Així doncs, la subvenció WIFI4EU ha permès al municipi renovar la seva xarxa WIFI pública per poder satisfer les necessitats d’una gran quantitat de gent, mentre que també ha creat oportunitats pel desenvolupament dels Serveis digitals del municipi per ciutadans i turistes.

Buscant conèixer més sobre la implementació dels 15.000 euros, l’equip de WIFI4EU ha parlat amb Janusz Popielewski, director d’informació. Primerament, ha remarcat que la ciutat no és nova en participar en iniciatives Europees i subvencions. Tot i això, el consell local ha rebut amb molta admiració aquesta subvenció per la instal·lació d’una xarxa wifi pública de gran velocitat. “El procés va ser molt senzill per nosaltres. Les normes de la competició eren simples i tot estava ben detallat. No era necessari omplir formularis complicats, i el pagament final es fa sense la nostra mediació, cosa que simplifica encara més el procés”, va dir Popielewski.

Subvenció WIFI4EU

La subvenció guanyada durant la primera convocatòria ha estat canalitzada en la modernització de la xarxa wifi ja existent.  En aquesta xarxa s’hi ha fet una gran inversió, amb la intenció de cobrir tots els llocs rellevants de la ciutat, tant interiors com exteriors. I Gràcies a la subvenció WIFI4EU, s’han pogut instal·lar un total de 90 punts d’accés. D’acord amb Popielewski, les ubicacions dels punts d’accés van ser determinades pel desig de reemplaçar la infraestructura wifi actual. Amb la intenció d’oferir als turistes una alternativa a les dades mòbils.

Amb la xarxa Wifi renovada, el municipi ara planeja el següent pas: “Estem treballant en una aplicació que permeti als residents informar sobre problemes relacionats amb el funcionament del municipi”. Satisfet amb el procés d’implementació i les futures oportunitats, el consell local vol encoratjar als altres governs a treure partit d’aquesta iniciativa tan exitosa.

Article original: wifi4eu.eu

Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat