Nord-Odal, Nova història d’èxit WIFI4EU a Noruega

El municipi Noruec de Nord-Odal és un orgullós guanyador de la primera convocatòria WIFI4EU el Novembre del 2018. L’equip de WIFI4EU s’ha reunit amb l’alcaldessa Lise Selnes i la cap de desenvolupament de negocis Eva Snare per parlar sobre el procés d’implementació de la nova xarxa wifi municipal.

Situat al voltant de la vora nord del llac Storsjøen i part de la tradicional regió d’Odal, Nord-Odal va obtenir una subvenció de WIFI4EU. L’equip de WIFI4EU va parlar amb l’alcaldessa Lise Selnes i la cap de desenvolupament de negocis Eva Snare per saber quins plans d’implementació tenen.

L’autoritat noruega de comunicacions nacionals (Nkom) va ser la primera a parlar sobre WIFI4EU. Però ràpidament, les companyies Wi-Fi i els governs locals van començar a intercanviar informació i ajuntar forces. “Vam rebre correus informatius tant del consell comarcal com de la regió”, va dir l’jEva Snare. Responsable de l’adjudicació de la subvenció, després d’haver-la aconseguit, va invitar al municipi d’Eidskog (també subvencionat) per fer reunions amb possibles companyies instal·ladores.

Instal·lació de la xarxa WIFI4EU

Un cop seleccionada la companyia instal·ladora, el municipi va establir la localització dels punts d’accés tenint en compte les necessitats de la població. Paul Reidar, responsable d’implantació tècnica, va treballar juntament amb els instal·ladors per escollir la millor ubicació dels AP’s. Els 10 punts cobriran el carrer comercial, la nova plaça principal, i algunes àrees del voral del llac. La xarxa WIFI4EU va ser oficialment llançada el Juliol del 2019, per donar la benvinguda als turistes estiuencs.

No només els turistes, sinó també els ciutadans s’estan beneficiant d’aquest nou accés gratuït i d’alta qualitat que ofereix WIFI4EU. “Com a ciutadà i alcalde a una zona rural, sempre adopto iniciatives que facin encara més atractiu viure aquí. Xarxes wifi gratuïtes i de qualitat són exactament el que demanen i necessiten els nostres residents”, va explicar Lise Selnes. Per complir amb les necessitats de la població, el municipi està actualment construint una nova biblioteca, tecnològicament avançada, per complementar amb la xarxa WIFI4EU. Davant d’aquesta, els ciutadans i turistes podran treure avantatge de la xarxa en la plaça del poble. “I gràcies a la xarxa Wifi pública, hi haurà més ambient a la plaça amb públic jove”, va comentar l’alcaldessa.

Ara s’han marcat com a objectiu, assegurar una connectivitat d’alta qualitat, mentre inverteixen també en serveis i infraestructures que puguin complementar la xarxa i beneficiar ciutadans de totes les edats.

Font: wifi4eu.eu

Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat