WIFI4EU històries: Entrevista amb l’assessor de Semič, Eslovenia

WIFI4EU HistòriesEl municipi Eslovè està entre els orgullosos guanyadors de la primera convocatòria de WIFI4EU, que va tenir lloc el novembre del 2018. Gràcies als 15.000 euros de la subvenció, el municipi ara pot instal·lar punts d’accés gratuïts, i desenvolupar els serveis digitals d’aquest.

Semič és una localitat situada a la zona de la Carnolia blanca, a prop de la frontera amb Croàcia. L’equip de WIFI4EU va parlar amb Iva Konda, supervisora de desenvolupament rural i economia de Semič, per discutir sobre els beneficis de WIFI4EU. La iniciativa immediatament va captar l’interès del municipi, on el consell local té una forta prioritat amb el benestar de la població. “Per nosaltres, els programes importants són aquells que contribueixen amb una millor qualitat de vida dels habitants, i els ajuden a sentir-se millor a la població”, va dir Iva. A més a més, els beneficis no són limitats en l’àmbit local. “Tots els visitants de Semič, gràcies a aquest projecte, sentiran que viuen en un espai comú”, va afegir.

La xarxa WIFI4EU es va llançar al municipi el 12 de desembre del 2019, poc més d’un any després de rebre la subvenció. Els 12 punts d’accés instal·lats al municipi, cobreixen tant àrees d’interior com d’exterior, on tant ciutadans com visitants poden gaudir d’aquest accés gratuït a internet. Pel que fa a la població, va rebre amb molt d’entusiasme la nova xarxa Wifi municipal. Segons Konda, “Els ciutadans van quedar impressionats de la qualitat d’internet que oferia aquest servei gratuït”.

Gràcies als 15.000 euros, el municipi serà capaç de desenvolupar serveis digitals pels seus ciutadans, seguint amb la moda marcada per Eslovènia. El govern Eslovè ha començat amb un procés de digitalització dels serveis públics. eGovernament, eHealth, eTaxes, eReports, … Ara, tots aquests serveis formen part de la vida quotidiana d’Eslovènia, i Semič vol oferir els mateixos serveis i més en un àmbit local.

El projecte a Eslovenia

Com s`ha rebut aquest projecte a Eslovènia? Aquesta iniciativa ha sigut tot un èxit al país. 155 municipis eslovens han aconseguit una subvenció en alguna de les 3 convocatòries. Això significa que el 73% de les entitats elegibles, han sigut subvencionades fins al moment. El municipi de Semič vol encoratjar als altres municipis del país i d’Europa en general, a sol·licitar una de les subvencions.

Finalment, aquí podeu consultar l’article original

Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat