Olne, Bèlgica, un nou capítol d’èxit d’implantació d’una xarxa WIFI4EU

Olne, Bèlgica

Entrevista amb l’alcalde d’Olne, Cédric Halin, per un nou capítol d’Històries d’èxit WIFI4EU.

El municipi belga d’Olne és la destinació perfecta per als excursionistes i visitants que busquen una passejada tranquil·la per les Ardennes. L’equip de WIFI4EU va parlar amb l’alcalde Cédric Halin per conèixer més sobre les polítiques digitals del municipi. Aquestes, destinades a proporcionar serveis electrònics millorats per a ciutadans i turistes de totes les edats. La subvenció de 15.000 euros de WIFI4EU de la Comissió Europea és un complement perfecte a les polítiques digitals del municipi, destinades a oferir serveis electrònics millorats per a ciutadans i turistes de totes les edats.

Aquest municipi es troba entre els orgullosos guanyadors de la segona convocatòria de WIFI4EU, que va tenir lloc l’abril de 2019. L’equip de WIFI4EU va parlar amb l’alcalde per conèixer més sobre la importància de la connectivitat per la població i futur de les polítiques digitals. El municipi va decidir sol·licitar la subvenció després de la difusió de notícies de la primera convocatòria, i la iniciativa semblava que coincideix amb la necessitat d’una major connectivitat a la zona i les prioritats del Consell Local.

La xarxa WIFI4EU

Durant el novembre de 2019 es va llançar oficialment la xarxa WIFI4EU d’Olne. Des que van guanyar el val, els ciutadans han seguit les novetats a través del butlletí i la pàgina de Facebook del municipi. Els 13 punts d’accés serveixen tant a llocs interiors com exteriors i han estat seleccionats per reflectir les necessitats i els hàbits dels ciutadans. L’ajuntament, instal·lacions esportives, parcs, comissaria, escoles i centres d’esbarjo ara estan coberts per la xarxa WIFI4EU i poden gaudir, així, d’accés Wi-Fi gratuït i públic. Al cap d’uns mesos, ja comença a aparèixer la satisfacció del públic pels punts d’accés gratuïts d’Internet: “Els comentaris positius han arribat no només dels ciutadans, sinó també de les escoles i associacions”, va explicar l’alcalde Halin.

El municipi d’Olne ja ha desenvolupat una àmplia gamma de serveis electrònics i té previst millorar l’oferta. Si bé fins ara els esforços s’han centrat en l’administració electrònica, el Consell Local ara vol desenvolupar serveis al voltant de la biblioteca i l’escola. A més, el Consell Local inverteix en turisme mostrant codis QR fora de llocs històrics i edificis rellevants perquè els visitants puguin recopilar informació i conèixer més informació sobre el passat i el present del municipi.

Després d’haver instal·lat una arquitectura de punts d’accés nova, generalitzada i gratuïta, Olne ha iniciat el seu 2020 amb majors nivells de connectivitat que mai. Amb la subvenció WIFI4EU, el municipi facilita majors oportunitats a residents i turistes al cor de Valònia: “Wifi4EU és una bona manera de promoure la connectivitat en l’àmbit local i el sistema de vals permet als municipis petits participar en la iniciativa. “, Va dir l’alcalde Halin, orgullós de formar part dels guanyadors de WiFi4EU.

 

Podeu llegir la notícia original aquí

Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat