Grècia i la iniciativa WIFI4EU, com s’ha rebut i quina importància té?

WIFI4EU Grècia

Grècia ha rebut 312 subvencions WIFI4EU. En aquest article veureu com els municipis aprofiten WIFI4EU per augmentar la connectivitat tant a les zones turístiques com a les més remotes del país.

Coneguda històricament com el bressol de la civilització occidental, Grècia és un país polifacètic, a la cruïlla entre el modern i el clàssic. Per preservar i promoure el seu incomparable patrimoni cultural, Grècia ha desenvolupat una estratègia de transformació digital que té com a objectiu millorar tots els aspectes de la vida quotidiana i portar el passat al futur mitjançant eines digitals innovadores. Gràcies al compromís del govern nacional i als fons concedits per la iniciativa WiFi4EU, s’ha pogut augmentar la connectivitat instal·lant punts d’accés Wi-Fi públics.

Amb ganes d’accelerar la transformació digital, els municipis grecs han demostrat un entusiasme increïble per WiFi4EU, que gaudeix d’un èxit de rècord al país. Durant les convocatòries WiFi4EU, a 312 de 326 municipis se’ls ha concedit un val de 15. 000 euros per instal·lar punts d’accés, cosa que significa que el 96% de les entitats elegibles del país es beneficiaran de la connectivitat pública gratuïta gràcies al projecte.

EL 96% de les entitats elegibles del país han conseguit una subvenció

Els punts d’accés WiFi4EU han estat crucials per actualitzar els serveis disponibles per a ciutadans i visitants i concedir accés a Internet a tothom. Segons ha explicat l’alcalde de Tinos, WiFi4EU ha donat als municipis “la possibilitat de proporcionar connectivitat d’alta velocitat, que serà accessible per a totes les categories de la població, cosa que en algunes províncies gregues encara és difícil d’implementar per manca d’infraestructures ”.Beneficis de la WIFI4EU

A Grècia, la indústria turística s’ha beneficiat especialment de la connectivitat gratuïta. Cosa que ha facilitat als viatgers la possibilitat de recórrer les illes i gaudir de la varietat d’activitats que el país ofereix. Tal com explica el gerent d’IC de Thermaikos, “els visitants sempre tenen una gran necessitat d’accedir a Internet perquè puguin accedir a informació sobre on són o cap a on han d’anar. El que intentem aconseguir és la sensació de seguretat que comporta la possibilitat de connectivitat per a tothom ”.

Gràcies a la xarxa, els turistes poden accedir a internet gratuït en algunes destinacions d’estiu més populars, com ara les illes Santorini, Skopelos i Egina. Entre altres llocs històrics, WiFi4EU també aporta connectivitat al port venecià del segle XIV a Canea i al castell del segle XV. Des de les muntanyes rocoses de la península balcànica fins a les impressionants illes del mar Egeu, WiFi4EU connecta comunitats de tot el país.

Podeu consultar la notícia original aquí, o veure més casos d’èxit

Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat