Lapinjärvi, Municipi finlandès subvencionat per WIF4EU

Lapinjärvi

Situat al voltant del llac homònim, Lapinjärvi és una ciutat finlandesa de la regió meridional d’Uusimaa. S’enorgulleix de les seves polítiques orientades a les persones i ha estat pioner en l’ús de tecnologies digitals per al benestar de tothom. Gràcies a la iniciativa WiFi4EU, ha pogut equipar els espais públics amb Wifi gratuïta i desenvolupar serveis digitals destinats a la transformació digital.

A Finlàndia, 53 municipis han obtingut una subvenció WiFi4EU de 15.000 euros per instal·lar punts d’accés gratuïts a parcs, ajuntaments, biblioteques i punts d’interès. L’equip de WiFi4EU va parlar amb Tiina Heikka, alcaldessa de Lapinjärvi, per obtenir més informació sobre com WiFi4EU ha permès beneficiar-se dels serveis digitals. “WiFi4EU té un gran impacte en el nostre pla per desenvolupar un municipi i un centre de la ciutat accessibles”, va comentar l’alcalde Heikka.

La xarxa WIFI4EU de Lapinjärvi

La xarxa WiFi4EU de Lapinjärvi es va llançar el gener del 2020 i comprèn 14 punts d’accés distribuïts per tota la zona del municipi. La xarxa es complementa amb la infraestructura existent, que cobria algunes parts de la ciutat, però no podia satisfer plenament les necessitats de connectivitat dels habitants locals. Segons l’alcalde Heikka, “WiFi4EU ha estat realment beneficiós per al nostre petit municipi. Amb l’ajut de WiFi4EU hem tingut l’oportunitat d’oferir Wi-Fi gratuïta a tothom al centre del nostre municipi, per exemple al nostre parc de benestar”

La nova Wi-Fi pública instal·lada és una part integral del pla de digitalització desenvolupat pel Consell Local de Lapinjärvi. L’estratègia inclou un augment dels serveis per a tots els grups d’edat. Els ciutadans grans poden beneficiar-se de la connectivitat a les residències, on poden trucar per vídeo als seus familiars i beneficiar-se d’exercicis en línia per mantenir la memòria nítida. D’altra banda, els punts d’interès de les escoles i les biblioteques permeten als nens conèixer de manera més eficaç les eines digitals. “L’objectiu de la digitalització és garantir serveis públics i bones oportunitats de participació per a tothom, també per a nens i gent gran”, va explicar l’alcalde.

Orgullosos de formar part de la comunitat WiFi4EU, els residents han acollit amb entusiasme les notícies de la Comissió Europea finançades i “han quedat satisfets i meravellats de tenir Wi-Fi gratuïta al centre”, va concloure l’alcalde Heikka. “Aquest és un senyal concret del suport de la UE, que es pot veure en la vida quotidiana dels locals”. Per acabar, podeu consultar més històries d’èxit aquí, o l’article original.

Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat