Reikjavík, nova història de WIFI4EU a la capital d’Islàndia

Reikjavík

A Reykjavík, capital d’Islàndia, WiFi4EU era el complement perfecte al pla del municipi de posar el “digital en primer lloc” i connectar tots els residents.

Reykjavík, la capital més septentrional del món, és una ciutat fascinant amb un aire cosmopolita. Famosa pels seus museus d’art, la seva rica escena culinària i els edificis de colors atrauen un nombre creixent de turistes i expatriats. Amb una subvenció de 15.000 euros, la ciutat islandesa ara pot ampliar l’oferta de serveis digitals i garantir la connectivitat per a tothom. L’equip de WiFi4EU va parlar amb Óskar J. Sandholt, director de serveis i innovació del municipi per descobrir més sobre l’estratègia digital i obtenir coneixements sobre el paper de la connectivitat a Islàndia.

Segons el director de Serveis i Innovació Sandholt, la ciutat té l’estratègia “digital first” que posa un gran èmfasi en la transformació digital dels serveis. El WiFi4EU va aparèixer com a complement perfecte al pla digital: “Estem molt ben connectat en termes de tota la infraestructura de comunicacions electròniques”, va explicar Sandholt, “però des de fa molt temps volem afegir accés gratuït a internet en diferents punts de la ciutat”. Així, el Consell Local va decidir sol·licitar una subvenció WiFi4EU en la primera convocatòria del projecte, i, se li va concedir. Gràcies a això, el municipi es va poder centrar en que “els residents tinguessin accés sense restriccions, i estiguessin sempre connectats a Internet”.

Instal·lació de la xarxa WIFI4EU

Pel que fa a la instal·lació data del desembre passat, i inclou el desplegament de 10 punts d’accés que cobreixen quatre zones diferents: Laugardalslaug, Kjarvalsstaðir, Hafnarhúsið i Ráðhúsið. Tal com va descriure el director, “són destinacions freqüents per a residents i turistes. Aquí és probable que la gent es quedi una estona, se senti i gaudeixi de menjars o entreteniment. La implementació es va fer principalment tenint en compte els interessos dels residents de la ciutat i dels seus visitants”. Aquesta connectivitat beneficia els turistes, que no cobraran tarifes d’itinerància, i els locals, que podran utilitzar una xarxa fiable tant per oci com per negocis. “Amb aquesta connexió, la ciutat millora els seus serveis i augmenta la llibertat i la igualtat dels grups en l’accés a Internet”, va afegir Sandholt.

Amb aquesta nova xarxa pública instal·lada, Reykjavík planeja ara els propers passos de la digitalització. La capital té la intenció de convertir els serveis en digitals durant els pròxims anys, i convertir el digital en la primera opció pels ciutadans. Segons Sandholt, “tots els serveis digitalitzats fins ara han tingut una bona acollida. Fet que demostra que aquest és el mètode que prefereixen els ciutadans i els turistes”. El centre d’informació turística va ser de les primeres instal·lacions que es van transformar en un servei electrònic, que va permetre als visitants accedir a reserves i horaris des de diferents punts de Reykjavík sense despeses addicionals, gràcies a la xarxa WiFi4EU. Com va remarcar el director, “mitjançant la digitalització dels serveis i la connexió gratuïta, es millora l’experiència turística igual que l’accés als serveis”.

Podeu llegir més articles de WIFI4EU històries aquí, o consultar l’article original.

Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat