Entrevista amb el consell local d’Aiton, un municipi Romanès

Aquest cop l’equip de WIFI4EU s’ha desplaçat a Romania. Més concretament al municipi d’Aiton per fer una entrevista amb el Consell Local d’aquest i veure quins plans tenen per aprofitar la subvenció WIFI4EU

Entrevista amb el consell local d'Aiton

Situat al cor de Transsilvània, Aiton és un dels primers guanyadors de la quarta convocatòria WIFI4EU en completar la instal·lació de la xarxa. El pintoresc municipi romanès està orgullós i emocionat de proporcionar connectivitat pública gratuïta als seus ciutadans. Amb l’objectiu de saber més sobre l’impacte i els beneficis del Wi-Fi gratuït, l’equip WIFI4EU fer una entrevista amb el Consell Local d’Aiton i l’alcalde Nicolae Făgădar.

Municipi subvencionat en la quarta convocatòria

La quarta convocatòria de la iniciativa WIFI4EU va tenir lloc el 3 de juny de 2020 i va concedir 947 subvencions. Un cop anunciats els guanyadors el juliol de 2020, el municipi d’Aiton va iniciar i completar la instal·lació de la xarxa en un temps rècord. Desitjós de millorar l’accés a la connectivitat al territori i motivat per l’entusiasme de la població. El 24 d’agost de 2020, el Consell Local va inaugurar oficialment 10 punts d’accés WIFI4EU ubicats a zones clau del municipi. “Tenim previst connectar totes les llars”, va dir l’alcalde Nicolae Făgădar, que va explicar que els punts d’accés s’han instal·lat només a zones cobertes per una connexió a Internet dèbil i als espais públics més freqüentats pels ciutadans.

Aiton acull 1.000 persones i el Consell Local es compromet a millorar la qualitat de vida del dia a dia de la població. La connectivitat fiable està marcant la diferència per a ciutadans de totes les edats, especialment els joves i els estudiants. Ara poden accedir més fàcilment a oportunitats de formació a distància i treballs remots. A més, gràcies a WIFI4EU, el municipi és capaç de desenvolupar serveis d’administració electrònica destinats a reduir la burocràcia i simplificar els processos. Segons l’alcalde, la xarxa WiFi4EU ha tingut un paper fonamental durant l’esclat de la pandèmia COVID-19: “És útil per a les classes en línia i per a les persones que omplen consultes en línia sense venir [a l’ajuntament] i tenir un contacte directe amb nosaltres”. Per últim, podeu llegir l’article original aquí.

Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat