Històries WIFI4EU: Entrevista amb el tinent d’alcalde de Tukums, Letònia

Entrevista amb el tinent d’alcalde de Tukums, sobre quins plans tenen per utilitzar la subvenció de WIFI4EU

Anomenat com un dels destins turístics més fascinants per la competència de Destinacions Europees d’Excel·lència o EDEN 2017. Tukums atrau turistes durant tot l’any i per tant està desitjant aprofitar el val de 15. 000 euros guanyat durant la primera convocatòria per oferir connectivitat d’alta velocitat, xarxa d’ampliada cobertura i nous serveis electrònics. Envoltat de jardins i situat a la porta d’entrada a Kurzeme (Courland). És un municipi de Letònia conegut com la “ciutat de les roses” pels seus luxosos parterres.

“Sens dubte, animarem a altres municipis, especialment els nostres municipis de cooperació a acudir a sol·licitar vals i realitzar instal·lacions addicionals a la xarxa”

Fortament centrat en la digitalització, Tukums ja comptava amb diversos punts d’accés gratuïts a Internet. Però aspirava a cobrir llocs més centrals del municipi, com ara l’hospital regional, edificis municipals, l’estació de tren, … L’equip de WiFi4EU va parlar amb el tinent d’alcalde per tenir més informació sobre els seus plans/visió. Segons l’alcalde, la iniciativa WiFi4EU complementa bé les polítiques digitals de Tukums: “Els nostres objectius digitals són compatibles amb WiFi4EU: mantenir la disponibilitat d’Internet d’alta qualitat per a la població local i els hostes que utilitzen connexions Wi-Fi a llocs i institucions públiques”. Amb un val de WiFi4EU remot, el municipi ara està estudiant les regulacions de contractació nacionals per seleccionar l’empresa al portal WiFi4EU i iniciar el procés d’instal·lació.

Conscient que facilitar l’accés a Internet permetrà a més persones utilitzar els serveis electrònics en les seves relacions amb el municipi i amb l’Estat, el municipi està desitjant millorar l’oferta d’e-Administració electrònica i e-Salut. Des de facilitar la banca en línia fins a reduir el temps d’espera a l’hospital, Tukums té els ulls fixats en la connexió dels ciutadans i en la prestació de serveis d’alta qualitat. “Internet [cada vegada és més important] en les nostres vides. Per tant, depenem d’una major qualitat i rapidesa per a les nostres necessitats ”, va explicar Zvaigzneskalns.

Completament satisfet amb la iniciativa WiFi4EU, el Consell Local de Tukums considera que els ciutadans es beneficiaran d’una xarxa no només local, sinó que inclourà tota Europa. “Sens dubte, animarem a altres municipis, especialment els nostres municipis de cooperació a acudir a sol·licitar vals i realitzar instal·lacions addicionals a la xarxa”, ha conclòs l’alcalde, Zvaigzneskalns.

Article original: Wifi4eu. eu

El vostre municipi ha estat subvencionat amb una de les subvencions WIFI4EU? Contacta amb nosaltres per a saber quins són els passos a seguir.

Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat