Jūrmala, nou cas d’històries d’èxit WIFI4EU a Letònia

Jūrmala és un orgullós guanyador d’una subvenció WIFI4EU que permetrà al municipi letó oferir un servei WIFI gratuït i de qualitat.

Jūrmala

Famós per les seves blanques platges, amb aigües cristal·lines i boscs poblats, el municipi de Jūrmala té molt que oferir durant tot l’any. D’entre els serveis que converteixen aquesta ciutat en un destí ideal per negocis i oci, ara s’hi afegeix el servei WIFI4EU. Amb aquest es vol oferir la possibilitat de mantenir a la gent connectada, i treure profit dels serveis digitals del municipi.

L’equip de WIFI4EU ha parlat amb el cap de departament de comunicació, qui ha revelat que el Ministre de transport ha jugat un paper fonamental encoratjant municipis a participar-hi. Durant les quatre convocatòries, 37 municipis Letons han aconseguit una subvenció. A Letònia, aquesta iniciativa s’ha vist amb molt bons ulls pels municipis, que estan enfocats en la connectivitat. “El pla de desenvolupament de les tecnologies de la informació i la comunicació estableix indicacions detallades del desenvolupament informàtic de la ciutat. Accés gratuït a internet és el component clau d’aquest pla”, explica Riksis.

Xarxa WIFI4EU a Jūrmala

Aquesta xarxa WIFI4EU es va inaugurar el juny del 2020. També es va fer públic un mapa dels 11 punts WiFi habilitats a la web del municipi. Aquests estan situats a llocs clau pel municipi de Jūrmala, com parades de transport públic, o zones amb molta concurrència de gent. Al no poder-se celebrar una inauguració amb molt públic a causa de la crisi sanitària, el municipi es va assegurar de fer campanyes online promocionant-lo. Segons Riksis, la campanya ha sigut tot un èxit, i tant turistes com ciutadans ja estan traient profit de la xarxa. Explica, que de mitjana, hi ha 750 connexions diàries.

El municipi de Jūrmala es compromet a oferir tots els serveis municipals en format digital. Així s’assegura que tots els residents i visitants puguin obtenir el que necessiten en qualsevol moment.

El vostre municipi ha aconseguit una subvenció WIFI4EU?. Contacteu amb nosaltres i us ajudarem a fer el vostre projecte.

Notícia original: wifi4eu.eu

Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat