Strängnäs: WIFI4EU Històries, entrevista amb l’alcalde del municipi suec

El municipi suec de Strängnäs és un orgullós guanyador d’un bo WiFi de 15.000 euros per WiFi4EU. Aquest va permetre al Consell Local oferir connectivitat gratuïta a les zones més concorregudes

Strängnäs és una ciutat sueca situada al llac Mälaren, no gaire lluny d’Estocolm. El municipi, ple de castells i vistes amb encant, data de l’època vikinga. Tot i això, ara mira endavant amb les seves innovadores polítiques digitals i el seu compromís per proporcionar connectivitat a tots els ciutadans.

Amb ganes de descobrir més informació sobre com la iniciativa WiFi4EU complementa l’estratègia digital de Strängnäs, l’equip WiFi4EU va parlar amb l’alcalde Jacob Högfeldt i Göran Hedström, responsables de totes les iniciatives relacionades amb les polítiques digitals del municipi

Al preguntar-se per què el municipi ha decidit sol·licitar un bo, l’alcalde Högfeldt no tenia cap dubte:. “El problema de la connexió Wi-Fi pública s’havia discutit prèviament a l’Ajuntament”, va explicar. “La nostra visió és que tothom del municipi de Strängnäs hauria de tenir accés a una bona connexió. De manera que mai se’ls impedeixi utilitzar diversos serveis digitals. La Wi-Fi pública és un dels molts passos per aconseguir-ho ”.

Bo WIFI4EU

A Strängnäs se li ha atorgat un val WiFi de 15.000 euros durant la segona convocatòria, l’abril de 2019, i la xarxa WiFi4EU es va llançar oficialment l’1 d’abril de 2020. Els 23 punts d’accés WiFi4EU es troben en instal·lacions esportives, biblioteques, places i parcs de patinatge. “Les nostres instal·lacions esportives no tenien wifi i, en molts d’ells, la cobertura mòbil era pobra […], així que vam pensar que podríem oferir una bona banda ampla sense fils en els llocs on es necessita”, va dir Hedström.

Per altra banda, l’esclat de la pandèmia COVID-19, el treball i l’estudi remots s’han convertit en la norma a Strängnäs i a tot el món. Aquest nou entorn per a professionals i estudiants ha posat de manifest la importància de la connexió Wi-Fi gratuïta. Per així permetre que tothom treballi i estigui connectat amb els seus companys, amics i familiars. El Consell Local de Strängnäs es compromet a garantir l’accés lliure a la connectivitat als locals del municipi. Segons Hedström, “és important que tothom tingui l’oportunitat d’accedir a Internet gratuïtament des de llocs públics on el municipi tingui serveis, independentment de si es tracta d’una biblioteca, un bany o una sala d’esports”.

La Wi-Fi pública gratuïta és només una de les nombroses iniciatives promogudes pel municipi com a part de l’estratègia digital. “Strängnäs té diverses inversions innovadores en digitalització, algunes són internes i d’altres requereixen que tant els individus com els empresaris tinguin una bona connexió de banda ampla en la qual puguin confiar”, va explicar l’alcalde.

Podeu consultar l’article original aquí o posar-vos en contacte amb nosaltres per a qualsevol dubte

Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat