L’aposta europea pel 5G

La nova xarxa mòbil permet desenvolupar serveis innovadors per forjar ciutats intel·ligents.

Les dades són cada vegada més importants en la nostra societat. Pensin com fem servir diàriament les dades mòbils i com hem canviat la manera de fer-ho en només uns anys. La xarxa 4G és ara mateix la més ràpida i potent que tenim a Europa, però amb el creixement en la transmissió de dades ja no serà suficient. Per això necessitem accelerar i redoblar esforços per llançar la nova generació de la xarxa mòbil, el 5G.

Aquesta tecnologia té una capacitat molt gran per transmetre grans quantitats de dades a alta velocitat. També permet desenvolupar serveis innovadors com els cotxes interconnectats, l’atenció sanitària a distància, les ciutats intel·ligents o la retransmissió de vídeos quan viatgem pel continent. Però perquè això funcioni a tota la UE necessitem millorar la col·laboració en la gestió de l’espectre radioelèctric, un recurs clau per a les comunicacions mòbils.

Europa necessita moure’s de manera ràpida i unida per aprofitar al màxim les oportunitats del 5G i convertir-se en un dels líders mundials en aquest camp. Això és imprescindible d’acord amb la nostra experiència: en el desenvolupament del 4G, Europa es va quedar enrere durant anys. A més a més, la indústria de dispositius mòbils europea va trigar massa a adaptar-se a internet i a l’aparició dels telèfons intel·ligents, malgrat que disposava de la tecnologia i d’una posició dominant en el mercat. El 2008 les companyies europees posseïen més del 80% del mercat mundial, però en menys de cinc anys aquesta indústria va desaparèixer d’Europa i amb ella tota una cadena de valor que ha costat no només desenes de milers de llocs de treball qualificats, sinó que també ha debilitat la posició europea en la producció de tecnologies digitals a nivell mundial.

No hem de repetir els mateixos errors amb el 5G: és de vital importància per a la nostra economia i per a la nostra societat digital. Mentre que a Europa estem començant a fer proves amb el 5G, als Estats Units, el Japó o Corea del Sud ja es planegen grans desplegaments i es fan inversions importants.

Segueix llegint l’original a ElPeriódico.cat

Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat