Manlleu, instal·lació d’una xarxa WIFI4EU al Museu del Ter

ManlleuL’Equip d’instal·ladors de Sintelec ha fet realitat el projecte de WIFI4EU de Manlleu, subvencionat en la primera convocatòria

El municipi de Manlleu, va ser dels primers 44 municipis de Catalunya en rebre una subvenció WIFI4EU, en la primera convocatòria… Un any més tard, ja poden dir que els seus ciutadans i visitants poden gaudir d’aquesta.

La xarxa ha estat íntegrament instal·lada al Museu del Ter de Manlleu, per l’equip d’instal·ladors de Sintelec. Amb l’ajuda de Wifidom, han obtingut tots els equips necessaris per a completar la instal·lació amb èxit. S’hi han instal·lat 15 punts d’accés, d’aquests 15, 12 són d’interior, repartits en les 3 plantes del museu del Ter, i 3 d’exteriors, instal·lats a la façana d’aquest, per poder donar cobertura als parcs que hi ha al voltant d’aquest.

Com accedir-hi?

Ara els visitants al museu de Manlleu, podran gaudir d’una connexió WiFi gratuïta i de qualitat als seus dispositius. Amb aproximadament 30Mbps. Només hauran de buscar xarxes Wifi als seus dispositius, i seleccionar el SSID “WIFI4EU”. S’obrirà el portal captiu on només 

s’haurà d’acceptar els Termes i condicions i fer clic al botó d’ACCEDIR. Per garantir-ne la qualitat de la xarxa, es va optar per la instal·lació d’uns Punts d’accés amb gran capacitat i potència del fabricant Cambium Networks, amb això s’assegura un bon funcionament també en dies que hi hagi molta concurrència de dispositius.

L’Ajuntament de Manlleu va obrir una licitació al públic l’octubre del 2020, en la qual Sintelec Informàtica va ser l’adjudicada. A part de fer la instal·lació, també serà l’encarregada de portar el manteniment i la connexió a internet de la xarxa durant un període de 3 anys. El 14 de novembre Tècnics de Sintelec es van reunir amb el personal del museu per estudiar la instal·lació. Aproximadament un mes després, va ser entregada.

La solució instal·lada està tota centralitzada en una base al “Cloud” del mateix fabricant, el CNMaestro, des d’aquest es pot accedir i comprovar l’estat de la xarxa, la gent que hi ha connectada, … entre d’altres coses. És important destacar que accedint a aquesta xarxa, no esteu comprometent la vostra seguretat en cap moment. La xarxa és segura, i totalment anònima, no recull cap dada personal dels usuaris.

Amb aquesta xarxa tant treballadors del museu, com els seus visitants, poden accedir a una connexió a internet de qualitat i gratuïta, que els permetrà entre d’altres coses, poder aprofundir més sobre la història del Museu.

Si us interessaria instal·lar una xarxa WIFI4EU com han fet a Manlleu, podeu contactar amb nosaltres aquí

Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat