Històries WIFI4EU a Grècia, Entrevista amb l’alcalde de Skíathos

Per al bonic municipi grec de Skíathos, el bo WiFi4EU de 15. 000 euros va ser una gran oportunitat per millorar la connectivitat i promoure el patrimoni cultural i les belleses naturals de la zona.

Skiathos, nova història WIFI4EU

Situat al cor del nord-oest del mar Egeu, Skiathos és un impressionant municipi grec. És conegut per les seves platges de sorra blanca, oliveres besades al sol i rutes de senderisme panoràmiques. L’illa, una destinació de somni per a visitants de tot el món, es compromet a millorar l’experiència turística mitjançant serveis digitals a mida i connectivitat gratuïta WiFi4EU.

Al municipi de Skiathos se li va atorgar un val de 15. 000 euros durant la segona convocatòria de sol·licituds WiFi4EU l’abril del 2019. Gràcies a aquest finançament , el Consell Local ha pogut instal·lar connectivitat gratuïta per beneficiar tant a locals com a turistes. Amb l’objectiu de saber més sobre l’impacte de la iniciativa, l’equip WiFi4EU va parlar amb Thodoris Tzoumas, alcalde de Skiathos.

La Xarxa WIFI4EU a Skíathos

Inicialment, els ciutadans van ser informats a través dels mitjans de comunicació locals quan la xarxa és va fer pública. Els punts d’accés cobreixen els ports vells i nous de l’illa, on les empreses i els viatgers poden gaudir de l’accés gratuït a la connectivitat. Com va explicar l’alcalde Tzoumas, “la ubicació dels punts d’accés WiFi4EU s’ha escollit acuradament per servir tant als ciutadans com als turistes i crear oportunitats de creixement i innovació”.

Pel que fa al procés d’instal·lació i sol·licitud, els representants de Skiathos s’han centrat a “aprofitar el val per buscar un creixement sostenible. Però també resistent, girant al voltant del component més important: els ciutadans”, va revelar l’alcalde. En aquesta direcció, el municipi ha desenvolupat una estratègia digital que se centra en les tecnologies de la informació i les comunicacions amb l’objectiu de convertir la infraestructura i els serveis crítics de la ciutat: administració, educació, sanitat, seguretat pública, transport i serveis públics – “més conscient, interactiu i eficient ”.

D’acord amb l’alcalde Tzoumas, “la xarxa WiFi4EU va ser només el primer pas” per transformar Skiathos en una Smart City. El Consell Local dedica ara els seus esforços a millorar la presa de decisions mitjançant l’ús d’Internet i contribuir a l’assoliment d’ “una millor qualitat de vida per als residents i visitants, un major atractiu per a la indústria i el talent, un enfocament conscient del medi ambient en la sostenibilitat”.

Podeu consultar l’article original aquí, o contactar amb nosaltres si voleu fer realitat el vostre projecte WIFI4EU.

Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat