Thermaikos, municipi subvencionat en la segona convocatòria WIFI4EU.

Thermaikos, grècia


Orgullós guanyador de WiFi4EU, el municipi grec de Thermaikos ha aprofitat el bo per desenvolupar serveis digitals i actualitzar la infraestructura digital de la zona.

Al llarg de la costa del golf Thermaic, Thermaikos és un encantador municipi grec situat a la unitat regional de Tessalònica. La zona és coneguda per les seves platges impregnades de sol i les increïbles postes de sol. Aquestes atrauen gran quantitat de turistes, sobretot durant els mesos d’estiu. Per obtenir més informació sobre el pla de Thermaikos d’integrar les tecnologies digitals en l’experiència turística, l’equip WiFi4EU va parlar amb Panos Milonas, gerent de TIC del municipi.

La iniciativa WiFi4EU ha tingut molta acceptació a Grècia. On 287 de 326 municipis han rebut un val de 15.000 euros. Això significa que el 91% de les entitats elegibles del país es beneficiaran de la connexió pública gratuïta gràcies al projecte. Emocionat per formar part de la comunitat WiFi4EU, el Consell Local de Thermaikos va col·laborar amb altres beneficiaris grecs per intercanviar bones pràctiques i consells tant pel procés de sol·licitud com per la fase d’implementació de la iniciativa. Creant així una xarxa de municipis compromesos amb la transformació digital.

La Xarxa WIFI4EU

En els darrers anys, el municipi de Thermaikos ha convertit la connectivitat en una prioritat. Cosa que els ha fet prendre accions concretes per millorar les habilitats digitals dels seus ciutadans. El pla digital desenvolupat per l’Ajuntament inclou la creació de nous serveis digitals, especialment en l’àmbit de l’administració electrònica i el turisme electrònic, i l’actualització de la infraestructura digital, a partir de la Wi-Fi pública que ja hi ha al territori. WiFi4EU va ser un complement perfecte a l’estratègia del municipi: “Una de les principals prioritats del nostre pla és l’actualització de les infraestructures que tenen a veure amb els serveis digitals tant dels residents com dels visitants. WiFi4EU ens va ajudar a avançar amb més rapidesa i eficiència en la implementació del nostre pla digital ”, va revelar Milonas, responsable de TIC.

La xarxa WIFI4EU del municipi va entrar en funcionament el març de 2020, amb 10 punts d’accés repartits per els instal·lacions municipals. “Els visitants sempre tenen una gran necessitat d’accedir a Internet perquè puguin accedir a informació sobre on són, i cap on anar. I, en general, sentir-se segurs”, explica Milonas. El que intentem aconseguir és la sensació de seguretat que comporta la possibilitat de connectivitat per a qualsevol persona que visiti el nostre municipi “.

Satisfet amb la iniciativa WiFi4EU des de l’aplicació fins a la instal·lació, el Consell Local de Thermaikos gaudeix ara dels comentaris positius dels seus ciutadans. En permetre als ciutadans tenir aquest servei gratuïtament, hem rebut molts comentaris positius sobre la importància del projecte WiFi4EU ”, va concloure Milonas.

Llegiu l’article original aquí.

Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat