Una entrevista amb l’assessora de desenvolupament de Gloppen

L’equip de WIFI4EU ha tingut una entrevista amb l’assessora de desenvolupament de Gloppen, un municipi Noruec subvencionat pel projecte.

Una entrevista amb l'assessor de desenvolupament de Gloppen

Situat a la riba sud del Nordfjorden, Gloppen alberga un grup motivat de joves compromesos a millorar la connectivitat a la zona. Des d’on van veure la iniciativa de WIFI4EU com una gran oportunitat municipal.

Aquest municipi es troba entre els 82 beneficiaris noruecs de la iniciativa, que promou l’accés gratuït a la connectivitat Wi-Fi. L’equip WiFi4EU va parlar amb Birte Kjørvik Fossheim, assessora de desenvolupament i planificació, per descobrir com el Consell Local es va associar amb el Consell de la Joventut per comprendre millor les necessitats digitals dels ciutadans de Gloppen i trobar oportunitats per millorar la vida quotidiana del municipi.

Els joves de Gloppen van tenir la idea de sol·licitar un val WiFi4EU de 15.000 euros per oferir connectivitat gratuïta a locals i visitants. “El nostre Consell Juvenil local havia sentit a parlar d’altres llocs amb Wi-Fi gratuïta al centre de la ciutat”, va explicar Fossheim. “Van preguntar si això era possible als nostres espais i després vam rebre informació sobre WiFi4EU”. Gràcies a aquesta col·laboració, el municipi va rebre un val durant la primera convocatòria de la iniciativa, que va tenir lloc el novembre del 2018.

WIFI4EU Gloppen

La xarxa WiFi4EU es va llançar oficialment el juny del 2019, en presència de la líder del Consell de la Joventut, Kristine Strøm.

Gràcies a la subvenció WiFi4EU, el municipi de Gloppen va poder instal·lar 10 punts d’accés a diferents llocs. Els parcs i places de Sandane, Hyen, Byrkjelo i Reed ara ofereixen Wi-Fi gratuïta a ciutadans i turistes, que poden reconèixer els llocs gràcies a senyals WiFi4EU que es mostren a les zones designades. Els ciutadans estan contents i positivament sorpresos pel Wi-Fi gratuït”.

Amb una nova xarxa Wi-Fi, els visitants podran romandre connectats a l’impressionant entorn natural de Gloppen, que van des de grans glaceres fins a muntanyes altes d’uns 1.800 metres, mentre que els habitants locals aprofitaran la connectivitat gratuïta per fer ús dels nombrosos serveis digitals que ofereix el municipi. “El nostre municipi ja treballa amb diferents solucions per als serveis electrònics. Les xarxes Wi-Fi gratuïtes permetran a les persones sense Wi-Fi domèstica utilitzar els nostres serveis electrònics”, va concloure Fossheim.

Per acabar, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres si heu sigut subvencionats pel projecte, o donar un cop d’ull a l’article oficial.

Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat