Villány, municipi subvencionat per WIFI4EU detalla el seu projecte

Villány, Hongría

Conegut com una de les capitals del vi d’Hongria, Villány és un municipi situat a la regió més meridional del país i dóna nom al reconegut vi negre. Sota les seves vinyes embolcallades pel sol hi ha l’habilitat del turisme digital de Villány i el compromís de convertir-se en una ciutat intel·ligent. L’equip de WiFi4EU va parlar amb l’alcalde István Mayer i la diputada Gabriella Bojcsev per conèixer més sobre com s’adapta WiFi4EU al pla digital de la ciutat.

Durant les quatre convocatòries de WiFi4EU, a 325 autoritats locals hongareses se’ls ha concedit un val de 15. 000 euros, fent passos significatius cap als objectius digitals establerts per l’estratègia nacional. El 2015, Hongria va llançar el Programa d’èxit digital, un pla de transformació digital amb un enfocament especial a les ciutats intel·ligents. Gràcies a WiFi4EU, els municipis poden iniciar el procés per convertir-se en comunitats intel·ligents. Segons ha explicat l’alcalde Mayer, “amb WiFi4EU, vam tenir l’oportunitat de millorar la infraestructura digital de la ciutat. Permetent així a tothom utilitzar els nostres serveis electrònics. Vam establir el terreny per començar a planificar projectes de ciutats intel·ligents. Aquestes millores permetran no només l’accés a la Wi-Fi pública gratuïta, sinó també el desenvolupament de serveis i aplicacions electròniques en el futur “.

Com s’ha aprofitat la subvenció?

A Villány, la xarxa finançada amb el val WiFi4EU es va llançar el novembre de 2020 amb l’objectiu de proporcionar la màxima cobertura possible. Segons l’alcalde Mayer, “els deu espais públics exteriors s’han instal·lat a la zona més popular de la ciutat: al llarg del carrer principal, des dels cellers històrics fins a la plaça de l’esdeveniment”. Les àrees cobertes per WiFi4EU permetran a locals i turistes gaudir de connectivitat gratuïta i aprofitar els serveis desenvolupats pel municipi. Per al consell local de Villány, l’objectiu era desenvolupar una xarxa capaç de satisfer les necessitats dels residents. I alhora, crear valor afegit per al nombre creixent de visitants.

Clima submediterrani, vins negres atrevits i paisatges pintorescs: la regió vitivinícola de Villány té molt a oferir als turistes que, gràcies a la iniciativa WiFi4EU, podran compartir fotos i records increïbles amb familiars i amics. “La xarxa WiFi4EU instal·lada a la ciutat va suposar un important desenvolupament digital. Villány és una destinació turística molt popular a Hongria i estem segurs que WiFi4EU constitueix un element important en la millora de la nostra infraestructura digital ”, va concloure l’alcalde Mayer.

Artícle original aquí, o podeu veure més històries d’èxit de projectes WIFI4EU aquí

Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat