Irlanda, Com han rebut la iniciativa WIFI4EU els seus municipis?

Plena de paisatges espectaculars, gent acollidora, literatura de renom mundial i una bona dosi d’humor, Irlanda és el destí perfecte per als visitants a la recerca d’aventures memorables. Per obrir noves formes de gaudir del patrimoni cultural irlandès, ha optat per la transformació digital. En els darrers dos anys, s’han reunit per instal·lar punts d’accés WIFI4EU i garantir l’accés a la connectivitat per a tothom.

A Irlanda, la iniciativa WIFI4EU, també hi ha tingut una molt bona rebuda i acceptació per a tothom, amb 114 subvencions atorgades als seus municipis.

Irlanda ocupa el 6è lloc dels 28 Estats membres de la UE, destacant el seu compromís amb la digitalització. Iniciatives com el Pla nacional de banda ampla, amb l’objectiu de garantir una xarxa fiable, han convertit Irlanda en l’estat europeu de més ràpid creixement. El Departament de Desenvolupament Rural i Comunitari ha estat impulsor del projecte i ha proporcionat un finançament igual al de WIFI4EU, duplicant així el valor subvencionat. Aquest finançament ha permès instal·lar més punts Wifi i ampliar l’impacte del projecte. Segons l’oficial de banda ampla del consell del comtat d’Offaly, “la connectivitat és clau en aquesta era de digitalització i la introducció del WiFi4EU reforçarà la reputació d’Offaly com a paisatge urbà i rural incloent el futur i la inclusió digital, que promou fermament l’accés a la xarxa serveis i informació a tot el comtat”.

Com s’ha dividit el territori per aprofitar el WIFI4EU?

A la República d’Irlanda, les funcions del govern local són exercides majoritàriament per comtats, que inclouen diverses baronies i pobles històrics. Com que aquestes entitats cobreixen vasts territoris, cada comtat es va dividir en quatre àrees, per a un total de 124 elegibles. A continuació, cada comtat podria guanyar un màxim de quatre subvencions i, per tant, instal·lar Wi-Fi gratuït de manera més eficaç en espais públics. Durant les quatre convocatòries, Irlanda en va aconseguir 114, convertint-se en un dels països participants de més alt nivell en termes de cobertura. Els punts d’accés WIFI4EU arriben als penya-segats de Moher, al comtat de Clare, aquí podeu consultar la notícia.

Des de Wild Atlantic Way fins al Sunny South East, ara es pot compartir la bellesa d’Irlanda gràcies a la connectivitat WiFi4EU gratuïta. Tal com van explicar els representants del comtat d’Offaly, “el fet que hi hagi molts llocs i llocs a tot Europa que hagin pogut aprofitar aquest projecte […] ens ajuda a Offaly a entendre que tots som elements de la gran UE família ”.

Llegiu l’article original aquí

Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat