Wifi gratuït, connectar-se de forma segura a xarxes wifi públiques

com connectar-se a una xarxa wifiCom connectar-se a xarxes wifi públiques de manera segura i tenir internet gratuït?

En l’actualitat, les xarxes wifi són de gran ajuda, tant a casa com a l’exterior. Per aquest motiu hi ha hagut un increment d’aquestes en negocis o llocs públics amb l’objectiu de captar visitants/clients. Així doncs, tenir diversos punts wifi gratuïts per la ciutat, és un gran atractiu municipal, tant per atraure visitants, com per promoure la vida al carrer dels ciutadans. Aquí és on entra el projecte WIFI4EU, amb el qual la UE vol promoure punts d’internet públics, gratuïts i de qualitat als municipis europeus.

Què són les xarxes wifi obertes i gratuïtes per tothom?

Per començar, cal entendre que aquesta és una tecnologia que simplifica la interconnexió sense fils de dispositius electrònics. D’aquesta manera, els dispositius habilitats amb aquesta tecnologia tenen la possibilitat de connectar-se a internet a través de punts d’accés. Alguns exemples de dispositius poden ser telèfons mòbils, ordinadors personals, reproductors de música, televisors, … Tot i els beneficis que aporten aquestes xarxes públiques, que eviten el consum de dades mòbils del nostre contracte, és possible que alguns cops puguin experimentar pèrdues de velocitat (Tot i això, les del projecte WIFI4EU compten amb un mínim de 30 Mbps, que són més que suficients)

 

Particularitats xarxes WIFI4EU

Normalment, les xarxes wifi públiques, tot i no demanar-te una remuneració econòmica a canvi de la connexió, solen ser utilitzades pels negocis per bombardejar-te amb publicitat, o recopilar les teves dades. Això no passa amb les xarxes WIFI4EU, les quals t’asseguren una fiabilitat respecte al rendiment, com també la seguretat de les teves dades. Aquestes són obertes a tothom, s’hi accedeix a través d’un portal captiu (sense fins comercials). Com identificar-les? Aquestes xarxes han de tenir l’SSID “WIFI4EU”, i un cop entris al portal captiu no pot haver-hi publicitat de cap mena. Accedint a aquestes xarxes, t’assegures una navegació segura, gratuïta, de qualitat i sense publicitat.

 

Com em connecto a aquestes xarxes?

Tant per les WIFI4EU com per totes les altres xarxes wifi disponibles (públiques o privades), s’hi accedeix igual. Heu d’anar a configuració del vostre dispositiu, i fer clic a WIFI. Un cop allà podeu buscar entre totes les xarxes wifi disponibles, i fer clic per connectar a la que es desitgi.

Notícia completa aquí

Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat