La CE demana assessorament tècnic i legal sobre WIFI4EU

WIFI4EU s’ha aturat temporalment.

La Comissió Europea (CE) ha demanat assessorament legal per tallar els problemes tècnics de la proposta WIFI4EU, que ofereix bons perquè els municipis instal·lin internet sense cables en espais públics. El problema està en que el procediment de sol·licitud no va garantir la igualtat d’oportunitats en tots els estats membres.

El departament informàtic de la CE, DIGIT, va detectar, segons un document intern conegut aquest dilluns, que el botó de demanar el formulari a la web funcionava en base a l’hora de l’ordinador de cada usuari i no segons l’horari unificat d’un servidor central (com és habitual a causa dels diferents fusos horaris en els països de la UE).

UUEE Logo

La convocatòria per a 1.183 municipis s’havia d’adjudicar per ordre d’arribada, de manera que els primers tenien avantatge sobre els que cursaven la petició més tard.

L’error informàtic va fer que no tots els sol·licitants comptéssin amb les mateixes oportunitats, segons el document publicat aquest dilluns pel portal “New Europe”.

“Un nombre potencialment significatiu de sol·licitants podria creure raonablement que ho van demanar a temps, però el rellotge del nostre servidor central els va registrar massa d’hora o massa tard”, assenyala aquest document intern de la CE.

El document analitza la situació legal de la convocatòria, pensada per lliurar 15.000 euros en finançament a cada municipi que participés en el programa i suggereix que, en tractar-se d’una quantitat petita, no resulta atractiu iniciar tràmits legals.

No obstant això, el servei informàtic de la CE subratlla en aquest document intern dirigit al servei legal de la Comissió que les conseqüències de cancel·lar la convocatòria tindrien un elevat cost per a l’executiu comunitari en termes d’imatge.

Us seguirem informant en les properes hores.
Wifi4EU Catalunya és una iniciativa privada de la empresa Sintelec que té com a objectiu donar suport i proporcionar informació detallada i acompanyament sobre el projecte europeu WIFI4EU.EU als municipis i ciutats de Catalunya.
Politica de Privacitat